CHP İzmir Milletvekili adayları Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan ve Salih Özçiftçi, sabah 05:00’te hal esnafına çıkarma yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali ile Sebze Hali’ni ziyaret eden vekil adayları, esnafın sorunlarını dinledi. CHP’li Mahir Polat, dolardaki yükselişin birçok kesimi olduğu gibi esnafı da zora soktuğunu belirterek, AKP iktidarının esnafı kaderine terk ettiğine değindi. Polat, “CHP iktidarında esnafımız başımızın tacı olacak. Esnaf Bakanlığı kurarak, esnafımızın daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

KALABALIK HEYETLE ESNAFI DİNLEDİLER

CHP Milletvekili adayları ile birlikte İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il ve ilçe yöneticileri de hal esnafının ziyaretine katıldı. Zor durumda olduğunu belirten esnaf, iş yapamaz hale geldiklerini vurguladı. CHP’li Mahir Polat, mevcut iktidarın esnaf ve sanatkarı kaderine terk ettiğini belirterek, “Bizler esnaf ve sanatkarımızı ekonomimizin ve sosyal hayatımızın olmazsa olmazı olarak kabul ediyoruz. CHP iktidarında Esnaf Bakanlığı kurarak, esnafımızın sorunlarının çözümünde daha fazla söz sahibi olmasına olanak tanıyacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız” dedi.

ESNAFA DÜŞÜK FAİZLİ, UZUN VADELİ KREDİ

Polat, esnaf ve sanatkarın borç yükü altında ezildiğini, birçoğunun dükkanlarında kiracı konumda olduğunu vurgulayarak, CHP’nin iktidara gelmesi durumunda esnafa düşük faizli ve uzun vadeli kredi olanağı sağlanacağını söyledi. Polat, “Esnafımızın kira, araç gideri, işyeri masraflarını vergiden düşebilmesini olanak sağlayacağız. Büyük alışveriş merkezleri karşısında ayakta kalma savaşı veren esnafımıza destek olmaz ve onlar için adil rekabet ortamları yaratmazsak, esnaf kepenk indirecek” uyarısında bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Adayı Sevda Erdan Kılıç, esnaf ve sanatkara CHP’nin sahip çıkacağını belirterek, sorunlarının çözümü için her türlü desteği vereceklerini söyledi. CHP Milletvekili Adayı Ednan Arslan ise AKP’nin yeni hal yasasının lafta kaldığını belirterek, “CHP iktidarında vereceğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz” dedi. CHP’li Salih Özçiftçi de CHP iktidarında esnaf ve sanatkarın baş tacı olacağını söyledi.

POLAT, ÖRNEKKÖY HALKININ SORUNLARINI DA DİNLEDİ

CHP Milletvekili Adayı Polat, önceki gün de Örnekköy Mahallesi’nde alan çalışmasına katıldı. CHP Milletvekili Adayı Salih Özçiftçi ve CHP Karşıyaka örgütünün de katıldığı ziyarette vatandaşın dertlerini dinleyen Polat, Türkiye’de 16 milyon kişinin yoksul, 6 milyon kişinin işsiz olduğunu anımsattı. CHP’nin tüm sorunları çözmek için projeleri olduğunu hatırlatan Polat, “Biz CHP olarak emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm halktan yana olan bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Bunun için herkesi 24 Haziran’da oy vermeye çağırıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi