Grup Yorum üyelerinin devam eden açlık grevlerinin son bulması için video çeken CHP Buca Gençlik Kolları'nın paylaşımları bazı tv kanallarında 'CHP'li gençlerden DHKP-C'ye destek' şeklinde servis edilmiş ve bu haberler kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Narlıdere Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Erman Uzun'da yaşananların ardından bir basın açıklaması yaparak partisinin Buca Gençlik Kolları'na sahip çıktı. Gençlik Kolları'nın, tek istekleri özgürce sanatlarını icra etmek olan Grup Yorum'un sesine ses olduğunu ileten Uzun, açıklamasında şunları söyledi;

'AKP iktidarı kendinden olmayanı 2002’den bu yana dinsiz, gavur vb. tabirlerle ötekileştirirken, terörle olan kendi ilişkileri ayyuka çıktığından beri ilişkilerini örtbas etmek adına kendinden olmayan herkesi ‘terörist’ olarak nitelendirmeye, hayali olarak ‘terörle ilişkisi var’ yaftası yapıştırmaya başladı. 

Dün partimizin Buca Gençlik Kolları üyelerinin; insan yaşamı kutsaldır şiarıyla, tek istekleri özgürce sanatlarını icra etmek olan Grup Yorum üyelerinin sonu acıyla biten ölüm oruçlarının son bulması, taleplerinin karşılanması adına Grup Yorum’un sesine ses olmuşlardır. Fakat AKP tetikçisi yandaş havuz medyası genç yoldaşlarımızı illegal bir oluşumla ilişkilendirmiştir. Tıpkı geçtiğimiz yerel seçimlerden önce belediye başkanı adaylarımızı ve meclis üyesi adaylarımızı hedef göstererek terörist ilan ettikleri gibi. O zamanki çırpınışları işe yaramadı. Halkın olan belediyelerimizi halka kazandırdık. Gider ayak bu son çırpınışlarıda işe yaramayacak; halkın iktidarını da halk kazanacak!

Partimizin her bireyi Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, Cumhuriyet kazanımlarımlarına sahip çıkarak yaşamlarını sürdürmektedir. 

TERÖRİST ARAYAN AYNAYA BAKACAK!

Cumhuriyetin kurcu iradesinin evlatlarından terörist çıkmaz. Terörist arayan aynaya bakacak. 

Halkımızın dini duygularını yıllardır istismar edenler, Ramazan ayında kul hakkı yemeyi adet edindiler. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında İstanbul seçimlerini iptal ettiler, içerisinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayında da yoldaşlarımızı terörle ilişkilendirdiler. 

Hakkımız size helal değil.

Şunu iyi bilmelisiniz ki;
Ne dayanışmamızın sembolü halaylarımız bitecek, ne de halkımızın sesi, türkülerimiz susacak!'

Editör: Haber Merkezi