İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat Halk TV’de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın aldığı rüşvete dair önemli açıklamalarda bulundu. Oktay Saral tarafından bir gümrük memurundan 70 bin lira talep edilen ve Cumhurbaşkanlığı forsu ile yazılmış mektubu izleyiciler ile paylaştı.

‘BU YÖNTEM DOĞRU DEĞİL’

Görevlerinden ihbar mektupları ile atılan gümrük memurlarının kendisine ulaştığını kaydeden CHP’li Polat, memurlarının hiçbir soruşturmaya tabii tutulmadan ihbar mektupları ile işlerinden çıkartıldığını söyledi.

Polat, “Bu yöntem doğru değil, elinizde somut bir dayanak olması gerekir. Bunların mal varlığında bir artış var mı? İki tane ihbarcının mektubu ile 15 kişinin itibarsızlaştırılıyor” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI’NIN BİLGİSİNİN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM’

Polat, yayın sırasında ayrıca görevden alınan bir gümrük memurundan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kuran kursu yapılması için 70 bin lira talep ettiği Cumhurbaşkanlığı forsunun da bulunduğu mektubu izleyicilerle paylaştı. Polat, “Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı’nın bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ama bizim vasıtamızla bilgilendi. Bundan sonra gereğini yapacağını umuyorum” diye konuştu.

‘SARAL’DAN YANIT GELMEZSE CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP İLE SORACAĞIM’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’dan şu ana dek herhangi bir açıklama gelmediğini ve süreç içerisinde açıklama gelmezse konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup ile soracağını kaydeden Polat şöyle konuştu:

“Oktay Saral mektuplarından bir tanesinde Cumhurbaşkanı’na gittiğini sponsor istediğini aktarıyor. Mektupta ayrıca Cumhurbaşkanının kendisine ‘Git kendi sponsorunu kendin bul’ dediğini iddia ediyor. Bunun üzerine 7 bin lira maaşı olan devlet görevlilerinden 300 bin liraya yakın para isteniyor. Burada Cumhurbaşkanımızı da zor duruma sokacak şeyler ile karşı karşıyayız. Ben Ruhsar Pekcan’ın da bu işlerin bir parçası olduğunu düşünmüyorum. Sadece gümrüklerle ilgili konuda yeterli donanıma sahip olduğunu düşünmüyorum. İyi kadrolar ile çalışmadığını düşünüyorum”

Editör: Haber Merkezi