DERLEYEN: Nil KAHRAMANOĞLU/ İZ GAZETE- İz Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç oldu. Genel siyasetten Karşıyaka’daki çalışmalara kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunana Koç, ilçe örgütü olarak seçime odaklandıklarının altını çizdi.

Ekonomik krizin halkı ciddi oranda etkilediğini belirten Koç, “Genel Başkanımızın elektrik zamlarına yönelik bireysel bir eylemi var. Karanlıkta kalanların aydınlığı olmak için böyle bir eylem gerçekleştirdi. Elektriğe yapılan zamlar sonrası asgari ücretliler nasıl ödeyecek bu faturaları? Emeklilerimiz 2 bin 500 lira maaş alıyor. Onlara seslenmek istiyorum; önceden asgari ücretin üzerinde emekli maaşı alanlar şimdi asgari ücretin altında maaşla yaşamaya çalışıyorlar. Bayramda acaba ikramiye alabilecekler mi diye düşünüyorlar. Çünkü geçinemiyorlar. Pazara gittiklerinde istediklerini alamıyorlar. Temel gıda maddelerini alamıyorlar. Esnafımız da aynı şekilde. Elektrik faturaları yüzünden kepenk indiren yüzlerce esnaf var. Görevimiz, iktidara gelip halkımızı rahat ettirmektir. Bunun için verilecek mücadelenin çok önemli olduğuna inanıyorum. İktidar İnsanları yoksullaştırıp yönetmek istiyor. Böyle bir şey yok. Adaleti, demokrasiyi düzgün inşa etmezseniz, insanları yoksullaştırıp yönetmeye çalışırsanız bir gün karşınıza çıkar. İnsanlar sandığın gelmesini bekliyor” açıklamasında bulundu.

‘ÇÖZÜM SUNMUYOR’

İktidarın yaşanan krize karşı çözüm sunmadığını da sözlerine ekleyen Koç, “Türkiye bağımsız bir ülke. Sınırlarsı kanla çizildi. O yüzden yapmamız gereken tek şey üretmek. Gelişmiş ülkelere baktığımızda üretimin içindeler. Kendi kendine yeten bir ülkemiz vardı. Tarımı, hayvancılığı bitirdik. Ülke halkı fakirleşirken, yandaşlar, 5’i bir arada olanlar zenginleşti. 2010’lu yıllarda ÜFE-TÜFE oranlarına baktığımızda dengedeydi. Şimdi ise uçurum var. Yüzde 50’ye yakın fark var. Verdikleri rakamlar TÜİK rakamları. Bunun doğruluğunu da bilmiyoruz. Biliyorsunuz, Genel Başkanımızı TÜİK’e almadılar. Normal şartlarda Bilgi Edinme Kanunu’muz var. Onu bile yok ediyorlar. Kuvvetler ayrılığı tamamen yok oldu. Yasamayı tek bir adam yapıyor. Yürütmeyi de tek adam yapıyor. Mecazi anlamda da kullanayım; yürütüyorlar. 5’i bir yerde ile de yürütüyorlar. Yürütmenin içindekiyle de yürütüyorlar” diye konuştu.

‘İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN…’

CHP’li belediyelerin pandemi ve ekonomik krizdeki performansının çok başarılı olduğunu ifade eden Koç, “Tüm imkânsızlıklara rağmen yönetmeye çalışıyorlar. Eski bütçeyle yönetmeye çalışıyor. Hükümetin engellemelerine, tehditlerine rağmen yapıyorlar. Seçimler niye yapılır? Daha iyi yönetecek kişileri seçmek için yapılır. Bu yapılmazsa vatandaşın hakkını yemek olmaz mı? Her gün kul hakkı yeniyor. Herkesin hakkı yeniyor. Halk bunun cevabını sandıkta verecek. Yönetemez dediler, İstanbul’u kazandık. Kazandığımız belediyeleri örnek alsınlar. Yönetemez dedikleri Türkiye’yi yöneteceğiz. 6’lı ittifakla birlikte yöneteceğiz. En önemlisi demokrasiyi tekrar inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BAŞKAN KARDEŞİMDİR’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 3 yıllık görev sürecini değerlendiren Koç, “Başkan benim kardeşim. Bahane üretmeyen, çalışan bir yönetici. Sürekli çözüm üretiyor. Elindeki imkânları maksimum derecede kullanıyor. Hükümetin kısıtlamalarıyla, engellemeleriyle elinden gelen çabayı gösteriyor” dedi.

Belediye Başkanı ile aralarının bozuk olduğu iddialarını da yanıtlayan Koç, “Karışık düzende menfaat vardır. Menfaat sağlamak isteyenler karışık düzen yaratırlar. Bu herkes için geçerli olan bir olgudur. O yüzden kimse bununla uğraşmasın. Bazı şeyleri söylemeye dilim varmıyor ama avuçlarını yalarlar” diye konuştu.

‘AYRIŞMA, ÇATIŞMA YOK’

Örgüt içinde herhangi bir sorun olmadığının altını çizen Koç, “Tabii ki yönetirken görüş farklılıkları olabilir ama o da yok. Kadın Kolları Başkanımız Alev Hanım birlikte çalıştığımız bir arkadaşımız. Onlar başka bir platformda çalışıyor. Genel Merkez’imizin özellikle seçim politikasıyla ilgili Aile Sigortası çalışmasını yapıyorlar. Biz de destek oluyoruz. Gençlik Kollarımız da aynı şekilde. Kendi için ayrı bir yapıdır. Onlarla da oturup konuşur ve çalışmalar yürütürüz. Görevden alma diye bir şey yok. Benim düsturumda yoktur. Ben problem çözmek için varım, sorun çıkarmak için değil. Kendi özel durumlarından ötürü istifalar oldu. Kavga halindeymiş gibi gösterilmeye çalışılması doğru değil. Karşıyaka’mızda bir ayrışma, çatışma yok. Tabii parti içerisinde farklı siyaset yapacaksınız. Bu demokrasinin gereğidir. Öbür türlü iktidar partisi gibi biat kültürüyle yönetilirsiniz. Yerel seçimlerde yüzde 71 almıştık. Bu seçimlerde onun üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Zaten iktidar olmak zorundayız. 400 milletvekilini yakalama mücadelesi içerisine girelim ki Meclis’te denetleme kurulu oluşturabilelim. Ülkeyi mahvetmeye çalışanları sorgulayalım. Sorgulamazsak halk bizi sorgular. Biz birlik içinde iktidara odaklandık” şeklinde konuştu.

‘REHAVET YOK’

Seçim hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulunan Koç, ‘seçime hazırız’ vurgusu yaptı. Çalışmalara dair bilgi veren Koç, şunları söyledi:

“Seçim ciddi bir iştir. Gaflete kapılmamak gerekiyor. Karşıyaka örgütü bir yıl öncesinden sandık sorumlularını, görevlilerini belirledi. Her ay güncelleniyor. Büyük bir deprem geçirdik. Karşıyaka’da kentsel dönüşüm çerçevesinde adreslerini değiştirenler vardı. Onlarla irtibat kurduk. İzmir’de 7 bin 500 yeni üye yaptık. Bunun bin 400’ü Karşıyaka’da. Pandemi döneminde mahallelere üyelik için standlar kurduk. Cemil Başkanımla birlikte mahalle toplantıları yapıyoruz. Sorunları, önerileri dinliyoruz. Yaptıklarımızı anlatıyoruz. ‘Karşıyaka’da çok iyiyiz’ dersek gaflete kapılmış oluruz. Rehavete kapılamamak gerekiyor. Sokak örgütlenmeleriyle gitmediğimiz ev kalmayacak. Tüm arkadaşlarımız gönüllü bir şekilde görevlerini yerine getiriyor. Boş zamanlarını değil, kendi zamanlarını harcıyorlar. Biz seçime hazırız.”

‘ENERJİMİZİ SEÇİME HARCAYALIM’

Kongrelerin ertelenmesinin partiyi etkilemediğini aktaran Koç, “Genel Başkanımız enerjimizi genel seçime harcamamız gerektiğini söyledi. Eğer bir kongre süreci yaşasaydık birbirimizle rekabet içerisine girecektik. Tüm enerjimizi orada harcayacaktık. Genel seçimler için çalışmamız gerektiği yönünde karar aldık. CHP’lilere söylüyorum; tüm enerjimizi genel seçimler için harcayalım. Çalışalım ki iktidar olalım. İktidar olalım ki adaleti yeniden tesis edelim” dedi.

‘CEZALANDIRIYOR’

Karşıyaka Belediyesi’nin istediği ‘Eski Tren İstasyonu’ meselesine dair de konuşan Koç, iktidarın Karşıyaka’yı cezalandıran bir tutum içerisinde olduğunu söyleyerek, “Karşıyaka’da hastane var mı? Yok. Adliye, tapu dairesi yok, taşındı. Tren istasyonun devredilmesini istedi. Özellikle gazilerimizle ilgili çalışma yapmak istedik. Hiçbirisi yapılmadı. Karşıyaka Stadı yeni mi yıkıldı? Yapmak isteyen yapamaz mı? Göztepe Stadı yapıldı. Karşıyaka neden cezalandırılıyor? Hükümetin Karşıyaka’ya karşı tutumu tamamen siyasidir. Karşıyaka’nın cezalandırılması karşılığını sandıkta verin. Siz de iktidarı cezalandırın” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCELİĞİM KARŞIYAKA’

Son olarak milletvekilliği adaylığıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Koç, “Önceliğim; birleşik, tertemiz bir Karşıyaka bırakmak. Bunu yaptığımda dünyanın en mutlu insanı olacağım. Eğer Genel Merkez’imiz takdir ederse ben de aday olurum. Yoksa vekillik gibi bir düşüncem yok. Önceliğim Karşıyaka ve Türkiye’dir” diye konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi