DERLEYEN: EZGİ KURNAZ- Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) hakaret gerekçesiyle ceza alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun haksızlığa uğradığını belirten Koç, “Genel Başkan Kılıçdaroğlu açılışlara davet edilmiyor, söylemleri çarpıtılıyor veya yanlış lanse edilmeye çalışılıyor. Seçim sürecinde hakaret yağdıran birçok kişiye bir şey olmazken, daha da acısı Mustafa Kemal Atatürk’e hakarette bulunan kişiler karşılığını almazken bu yaşanan durum ne kadar kötü” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun 2017’deki Adalet Yürüyüşü’nü hatırlatan İlçe Başkanı Koç, bu yürüyüşün gerçek bir farkındalık olduğunu söyledi. Koç “Sayın İmamoğlu yanlışları söylediği için yargılandı. Bu durum adaletin bittiğini gösterir. Tek adam rejimine geçişle biz bu gerçekle bir kez daha yüzleşmiş olduk. Hükümet artık demokrasiyi değil monarşiyi benimser halde. Yasama, yürütme, yargı tek bir kişiye bağlıyken adaletten bahsetmek güç. Bunlar kişisel çıkarlar için atılan adımlar. Kılıçdaroğlu kişisel çıkarları için değil ülke çıkarları için çalışan bir siyasetçi. Kimsenin yapamayacağı işlere imza atıyor. Kurulan 6’lı masa bunun göstergesidir. 6’lı masada farklı yapıların bir araya gelmesi her ne kadar zor gibi görünse de ortak noktalar var: laiklik, demokrasi… Kısaca Atatürk’ün yolu, onun devrim ve inkılâpları söz konusu” diyerek konuşmasına devam etti.

BASTIRICI GÜÇ

Geçtiğimiz dönemde Kılıçdaroğlu EYT sorunuyla ilgili planladığı yaptırımı açıklamış ve hemen sonrasında bu konu hükümet gündemine taşınmıştı. Aynı şekilde Kılıçdaroğlu’nun KYK borçlarıyla ilgili açıklamasından sonra hükümet KYK borçlarını silmişti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından sonra AKP hükümetinin yeni yapılandırmaları yapmak zorunda kaldığını belirten Koç, CHP’nin adeta zorlayıcı bir güç haline geldiğini söyledi. Başkan Koç sözlerine şunları da ekledi:

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun dediği her şeyi yapıyorlar çünkü demokrasiyi bitirdiler monarşiye yakın bir rejimdeyiz. Seçim sonucunda çıkan sonucu saygıyla karşılamayacaklardır. Tek adam sistemi kazanmak için her şeyi yapar karşısındakini düşman olarak görür. Oysa siyasette karşındaki rakiptir.

‘HERKES BIKTI’

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı olarak semtin mahalleleri ile yakından ilgilenen Murat Serdar Koç, uzun zamandır gündemde olan ekonomik sıkıntıların sebebinin yüzeysel olmadığını ifade etti.

Türkiye’nin tarım, sanayi gibi sektörlerde güç kaybettiğini hatırlatan Koç, “Herkeste bıkkınlık ve kızgınlık var. Özellikle esnaf aldığını yerine koyamaz halde. Türkiye’de üretim bittiği için bu haldeyiz. Baktığımızda Türkiye tarım ülkesi, tahıl ambarı. Biz ayçiçek yağı ithal eder hale geldik.

Türkiye’de geçmişte mera hayvancılığı vardı. Popülasyona baktığımızda en büyük büyükbaş popülasyonu Türkiye’de idi. Biz şu an Avusturya’dan hayvan ithal ediyoruz. Dövizden dolayı hayvan girişi azalıyor, fiyatlar artıyor. Harici olarak yem fiyatları çok pahalı. Üreten ülkeden tüketen ülke haline geldik. Önümüzde yerel değil, genel seçim var. Herkes çok bilinçli olmalı. Yapılan referandumda oy kullanan vatandaşın belki yüzde ellisi referandum kapsamını bilmiyordu. Kimse bu günleri öngöremedi. Parlamenter sisteme geçiş ve anayasa değişikliği için halkın oy verme şansı olsaydı belki yüzde 85-90 oranında evet oyu verilirdi” diye konuştu.

ÇIKAR MESELESİ

Kılıçdaroğlu’nun “Kariyer planlaması yaparak siyaset yapılmaz” cümlelerinin altını çizen Koç, “Siyaset kendi çıkarların için uğraşılabilecek bir şey değildir. Kişisel beklentiler için değil ülke sorunları için uğraşılmalı. Bugün hükümet bunu kaçırıyor. CHP ülke sorunları ile ilgilenirken HDP ile görüşmeler sağladı. Bu görüşmelerden sonra ortalık ayağa kalktı. Devlet Bahçeli HDP ve PKK eşdeğerdir açıklamalarında bulundu. Muhalefet, teröristlerle görüştü dediler. Seçim uğruna kendi vatandaşına terörist demenin bir mantığı olamaz. Sonraki süreçte AKP ve HDP arasında görüşmeler gerçekleşti. Bu sefer istişare yaptık dediler. Devlet Bahçeli bu seferki konuşmasında AKP’nin meclis grup üyeleriyle görüşmesi doğaldır dedi. Seçim için oynuyorlar” diyerek AKP’nin tutarsızlığından bahsetti.

Başkan Koç sözlerini sonlandırırken kariyer planlaması olmadığını ve yegâne amacının parti ve ülke geleceği olduğunu “Ben siyaseti hiçbir zaman kariyer planlaması olarak yapmadım. Ben desteklediğim partinin bir parçası olarak onu iktidar yapmak için çalışırım. Kılıçdaroğlu’nun dediğine katılıyorum. Kariyer planlaması yaparak siyaset yapılmaz. Benim tek hedefim Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nı tertemiz şekilde CHP oylarıyla alıp teslim etmek” cümleleriyle aktardı.

‘EKONOMİK GÜCE İHTİYAÇ VAR’

Belediye seçimlerinin üzerinden 3 yılı aşkın bir süre geçti. Bu seçimlerde CHP 11 büyükşehir belediyesini kazandı. Bu sürecin CHP belediyeciliği tarafından nasıl yönetildiğini ve yönetime karşı memnuniyeti sorulan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, “Seçim sandıkları sonuçlandığından beri CHP belediyelerini çalışıyormuş gibi göstermek istemiyorlar. Bu süreçte belediyelerin giderleri artarken gelirler aynı oranda artmadı, ödenekler artmadı. Bu insanların iyi işler yapabilmeleri için ekonomik güce ihtiyacı var” şeklinde ifadelerde bulundu.





 

Editör: Haber Merkezi