CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, çarşı, pazardaki yangını unutturmak için 'beka sorunu' diye tutturduklarını belirterek, "'Beka sorunu' değil, 'zeka sorunu' var" dedi. Konuşmasına, "Özgürlüğe, demokrasiye, Cumhuriyet'e ve en önemlisi Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Çeşmeliler, Merhaba" diyerek başlayan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Televizyonları açtığımızda, öfke, kavgacı bir üslupla, 'PKK'lı', 'terörist' en son da 'adi' sözleri ile CHP'ye söylemedikleri kalmadı. Bu bir yerel seçim. Bu kadar saldırgan olmaya, öfkeye gerek var mı? Sadece hizmetler ve projelerle yarışılacak. Haftalardır 'beka sorunu'ndan bahsediyorlar. Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlarla 'beka'nın ne ilgisi var?" diye konuştu.

"KÖTÜ DİL, BİZİ YILDIRAMAZ"

Kötü dile karşı sevgi dili ile cevap vereceklerini vurgulayan Kılıç, "Bunlar ne söylerse söylesinler, bunların kötülüklerine, bizim iyiliklerimiz cevap verecek. Bunların kötü diline, bizim sevgi dilimiz cevap verecek. Bunlar bizi umutsuzluğa, yılgınlığa düşüremezler. Bu kötü dil, bizi, mücadelemizden yıldıramaz. Çünkü biz, çocuklarımızı ve kendimizi, kalbimizde Mustafa Kemal sevgisiyle büyütüyoruz. Bizlerde, Çeşme sevdası, İzmir sevdası, Mustafa Kemal Atatürk sevdası ve Türkiye sevdası olduğu sürece, hiç kimse bizi yıkamaz" diye ifade etti.

"VATANDAŞ ÇARŞIYA ÇIKAMAZ OLDU"

İktidarı korku sardığını söyleyen Kılıç, "Çünkü vatandaş, artık pazara gidemez oldu. Çarşıya çıkamaz oldu. Çocuklarının yanında elini cebine sokamaz oldu. Çarşıdaki, pazardaki yangını unutturmak için, 'beka sorunu' diye tutturdular. Sizce Çeşme'de, İzmir'de bir 'beka sorunu' mu var? 'Beka sorunu' değil, ama 'zeka sorunu' var" diye ifade etti. Yerel seçimlerde kadının önemine dikkat çeken Kılıç, "Ben de bir kadın vekil olarak, görüyorum ki, Çeşme'de de kadınlar bu seçimde ses getirecekler. Çeşme'de kadınlar 'Bizim Eko'ya sahip çıktılarsa, bu seçim bitmiş demektir. Birçok ilçede görüyoruz, adaylarımızın karşısına kadın aday çıkarıyorlar. Şunu biliyoruz ki; siyasette kadın adaylar değil, kadınların desteklediği adaylar kazanır. Biz, 'Bizim Eko'ya, kendimiz kadar güveniyoruz. Sizin de ne kadar güvendiğinizi görüyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi