İZ GAZETE- CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa Kaymakamlığı'nın muhtarlar ile yaptığı toplantıya CHP'li hiçbir ismin çağrılmamasına tepki gösterdi. Balyeli, toplantıda AKP'li vekillerin ve meclis üyelerinin de olduğuna dikkat çekerken, yapılan bu ayrımcılığın devlet gelenek ve adabı ile bağdaşmadığını vurguladı.

CHP'SİZ 'İSTİŞARE TOPLANTISI'

​Yapılan açıklamada, “Kemalpaşa Kaymakamlığı’nın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda bu toplantının istişare toplantısı olduğu, toplantıda, devam eden, programda olan ve önümüzdeki yıl için teklif edilen yatırımlar hakkında bilgilendirmelerde bulunulduğu belirtilmiştir. Toplantıya, AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AKP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Baş ve AKP Meclis Üyesi Metin Yaşar davet edildiği halde, diğer İzmir Milletvekilleri, Kemalpaşa Belediye Başkanı ve AKP dışındaki siyasi partilerin İlçe Başkanları ve Meclis Üyeleri davet edilmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

‘NORMAL KARŞILAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL’

​“Söz konusu toplantı İzmir Milletvekili Sayın Yaşar Kırkpınar’ın veya AKP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği bir toplantı olsaydı elbette ki, Kemalpaşa Belediye Başkanını ve diğer partilerin Milletvekillerini ve İlçe Başkanlarını çağırmamaları normal karşılanabilirdi” denilen açıklamada, “Ancak, kamu kaynakları kullanılarak ve Kemalpaşa Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde yapılan böyle bir toplantıya çağırılmamayı normal karşılamamız mümkün değildir. Kaldı ki, konuşulan konu Kemalpaşa’da devam eden, programda olan ve önümüzdeki yıl için teklif edilen yatırımlar ise, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın bu toplantıya çağırılmamasının hiçbir izahı olamaz” ifadeleri yer aldı.

‘KIRKPINAR KEMALPAŞA İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMADI’

​Yapılan bu ayrımcılığın devlet gelenek ve adabı ile bağdaşmadığının vurgulandığı açıklamada, “AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, görev yaptığı 4 yılı aşkın süre içerisinde Kemalpaşa için hiçbir şey yapmamış, muhtarlarla hiçbir araya gelmemiştir, toplantıda, söz alan birçok muhtarımız, Yaşar Kırkpınar’ı tanımadıklarını, bu güne kadar köylerine hiç gelmediğini açıkça söylemişlerdir. Seçimlere 7 ay kala, muhtarlarımızı toplayıp, gerçekleşmesi imkânsız vaatlerde bulunması tamamen bir aldatmacadır. Sevgili muhtarlarımızın kendisine yönelik sitemlerinin kamuoyunda artması üzerine, muhtarlarla bir araya gelmeye çalışmasını anlıyoruz ancak Kaymakamlığı bu siyasi şovuna alet etmesi doğru olmamıştır. Acaba, kendisi davet ederse Muhtarların gelmeyeceğinden mi çekinmiştir?” ifadeleri kullanıldı.

‘ÖNEMLİ OLAN VALİ OLMAK DEĞİL…’

​Açıklamada ayrıca şöyle denildi:

“Yaşar Kırkpınar, konuşmasında, Kaymakam Musa Sarı’ya hitaben, Kemalpaşa’da bundan önce görev yapan kaymakamın Vali olduğunu, bunun devam etmesini dilemiştir. Kaymakamımız Musa Sarı göreve başladığı günden bu yana gerçekten Kemalpaşa için bir şeyler yapmaya çalışmaktadır. Bu konudaki çaba ve gayretlerini takdirle takip ediyoruz.

​Önemli olanın da Vali olmak değil, görev yapılan yerde görevini layıkıyla yapmak ve halkın sevgi ve saygısını kazanmaktır.

​Kaldı ki, önceki Kaymakamımızın Vali olduğu doğrudur, ancak görev yaptığı dönemde Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile fotoğraflarından başka bir şey akıllarda kalmamıştır. Kaymakamımız dâhil tüm kamu görevlileri, herhangi bir siyasi partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin görevlileridir. Genel seçimlere 7 ay gibi kısa bir süre kalmıştır. Kalan bu sürede tüm kamu görevlilerinden tek beklentimiz her partiye aynı mesafede olmaları, eşit, adil ve hakkaniyetli davranmalarıdır.”

Editör: Haber Merkezi