İZ GAZETE- CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, ülke ve Bergama gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Canbaz, “Erken açıklanacağı müjdelenen, fakat bir türlü telaffuz edilmeyen milyonların beklediği asgari ücret sıralamasında; dünyada gelir dağılımının en adaletsiz olduğu Latin Amerika ülkelerinden bile daha geri sıralardayız. Kanun ve düzene güven sıralamasında da maalesef Tanzanya, El Salvador gibi ülkelerle aynı puandayız.  Gururluyuz, ne kadar övünsek dövünsek az.  Her gün bitmek bilmeyen zamlar, ucuz ekmek kuyruğundaki vatandaşlarımızın görüntüleri, temel tüketim maddelerindeki vatandaşın maruz kaldığı kotalar, çiftçinin belini büken mazot- gübre fiyatlarının son durumu, geçinemeyen işçi, emekli, dar gelirli haberleri ile karşı karşıya kalmaktayız. Ülkemizin toprağı, havası, suyu gibi hali hazırda var olan doğal üretim kaynaklarını kullanarak dünyadaki ortaya çıkan gıda krizine çözüm olacak noktada yer almamız gerekirken; temel gıda maddelerinde dışa bağımlı hale gelmemize akıl sır erecek gibi görünmüyor.” İfadelerini kullandı.

'MUHALEFETE FATURA EDİYOR'

“Maalesef bu güzel ülkemiz sahip olduğu doğal zenginliklerine rağmen yönetilememekte, aynı şekilde de ilçemiz Bergama' da yönetilememektedir” diyen Canbaz, “Kendisini hala seçim döneminde zannederek, halka seçilmesi durumunda yapacaklarını anlatan siyasetçi edasıyla vaat veren bir belediye başkanı ve yönetimine sahibiz. Tutarlılıktan dem vuran belediye başkanımız ; güven vermeyen projelerini hayata geçirmek için vatandaşımızı mağdur etmekten çekinmeden,  oku yaydan çıkarabilmektedir. Göreve geleli 3 yıla yakın bir zaman geçiren Bergama Belediyesi yönetimi hızla yürütüldüğünü belirttikleri , fakat belirsizlikler ve tutarsızlıklar yüzünden yürütülemeyen işleri de muhalefete fatura etmektedir” açıklamasında bulundu.

‘MİKTARI BELEDİYE BAŞKANI DA KESTİREMİYOR’

Canbaz, “Belediyenin borçları konusunda hangi demecine inanacağımızı bir türlü bilemiyoruz. Her demecinde farklı rakamlar ortaya koyan Belediye başkanımız miktarı kendisi de kestiremezken;  bir bakıyoruz mali durum toparlanıyor diyor, sonrasında da borç yüzünden kıymetli köy arazilerinin satışına başlanıyor.  Seçimlerde iktidar partisinin olanaklarını kullanarak yolları asfaltlayacağı konusunda vaatler verip halkımızdan oy alıp, iş başına gelince borçların bahanesiyle tarla satışına başlamıştır. Şimdi de yolların asfaltlanması işini İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden beklediğini bizzat başkanın kendisi söylemektedir. Halbuki halkımız yollarımızın asfaltlanacağına olan inancıyla sizlere oy vermiş bulunmaktadır. Keşke tutarsızlıkla suçladığınız muhalefet partisi ve onun temsilcileri kadar tutarlı davranıp Bergama yararına olan islere imzanızı atsaydınız!  Sürekli örnek verdiğiniz komsu ilçemiz Dikili' de görevde iktidar partisinin değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçilmiş belediye başkanı vardır. Her fırsatta küçümsediğiniz , yatırımların altından kalkamaz dediğiniz Büyükşehir Belediyemiz hem ilçemizde, hem Dikili'de , hem de İzmir’in diğer ilçelerinde yatırımlarını  ayrım yapmadan sürdürmeye devam etmektedir. Bergama halkı Dikili'ye gittiğinde oradaki yatırımların daha hızlı gerçekleştiğini, sözü edilen satışların halk için, halkın yararına yapıldığını görmekte ve gıpta ile izlemektedirler. Bergama’da ise maalesef hemşerilerimiz verilen vaatlerin yerine getirilmesini hala beklemektedir. Her geçen gün muhalefet olarak haklılığımızı ortaya çıkarmaktadır.” Dedi.

‘TEKRAR HATIRLATIYORUZ’

Canbaz ayrıca, “Bakımsız ve ilgisizdi diye tabir edilen vatandaşımızın gözbebeği Çamlıpark, AKP'li Belediye göreve gelmeden önce büyük çoğunluğu bitirilerek sadece peyzaj düzenlemesi kalmış durumdayken, asıl şimdi bakımsız ve ilgisiz duruma bizzat yine bu belediye yönetimince sokulmuştur. Çeşitli maliyet hesaplarıyla algı yaratılmaya çalışılsa da Bergama Belediyesi’nin imkanlarıyla hala bitirilememiş olduğu ortadadır.  Şehir merkezi dışındaki yerleşim birimlerinden gelen , Devlet hastanesinde tedavisi yapılan hastaların yakınlarının yararlanabilmesi için Bergama'ya önceki dönem Cumhuriyet Halk Partili başkan ve yönetim tarafından kazandırılan binada Bergama Belediyesi'ni yönetmeye çalışmaktasınız. Tekrar hatırlatıyoruz.  Seçim öncesinden başlayarak projesini anlattığınızı söylediğiniz Millet Bahçesi projenizdeki bahsi geçen esnaf herhalde başka bir şehrin esnafıydı. Çünkü Bergama Stadyum esnafı seçim öncesi ve sonrası verilen sözlerin ne olduğunu, neler yaşandığını , sözlerin tutulmadığını da gayet net bir şekilde bilmekte hatırlamaktadır.  Selinos projesinde 136 adet yapının acele kamulaştırma kararıyla yıkılacağı, karşılığında sanki bedelsiz hediye edilmişçesine TOKİ'den 30 adet daire vatandaşlara alındığı beyan edilmektedir. Buradaki vatandaşlarımıza ödenecek kamulaştırma bedeli ile TOKİ'den daire alınıp alınamayacağı ortadadır” açıklamasında bulundu.

‘DÜNYANIN GÖZÜ BİZDE’

“Belediye başkanının yine kendi deyimiyle;  sözü edilen yatırımlar tamamlanmadan yapılan uygulamalarla bile Türkiye’nin değil dünyanın ilgisini Bergama'ya çektiğimiz muhakkaktır” ifadelerini kullanan Canbaz, “Bergama'da belediye yönetimi tarafından mağdur edilen esnafımız, ata malı tarlası satışa çıkarılan çiftçimiz, kamulaştırma mağduru vatandaşımız, işinden-ekmeğinden edilen isçimiz seslerini duyurabilmek için sıra dışı eylemlere başvurmaktadırlar. Türkiye’nin ve dünyanın bu yüzden gözünün bizde olduğu muhakkaktır” açıklamasında bulundu.

‘ÇEVRE DAVALARINDAN ÇEKİLDİ’

Canbaz açıklamasının sonunda şunları söyledi:

Doğamıza hançer gibi saplanan madenlerden kötü haberler gelmeye devam etmektedir. Maalesef çevre katliamı hız kesmeden devam etmektedir. Buna karşılık bizler Cumhuriyet Halk Partisi Bergama İlçe Örgütümüz olarak her yerde vatandaşlarımızla birlikte çevre mücadelesi vermeye devam ederken,  Bergama Belediyesi yönetimi de göreve gelir gelmez çevre davalarından çekilmiştir.  Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen; ilk genel ve yerel seçimlerde halkımızın tercihi ile gideceklerine olan inancımız tamdır.  O güne kadar ; bizlere verilen muhalefet yetkisi ile Bergama’nın, Bergama’lının yararına olacak işlere katkı koymak, yanlış olan, halkın yararına olmayan işlerde de uyarmak  görevimiz olacaktır.

Editör: Haber Merkezi