SİNEM DALKILIÇ / İZ GAZETE - Bugüne kadar 13 tane seçim bürosu açtıklarının altını çizen Gümrükçü, Çiğli'nin 26 mahalesinin tamamının dolaşılacağını, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacaklarını söyledi. Gümrükçü "Seçim merkezimizde kadın kolları, gönüllü arkadaşlarımız ve gençlik kollarımızdan oluşan 3-4 ayrı ekip bulunuyor. Onlar da her gün çarşı pazar geziyorlar. Hem hava sıcaklığı hem Ramazan ayı dolayısıyla çalışmalarımız öğleden sonra başlıyor, gece yarılarına kadar devam ediyor. Gündüz ayrı çalışma ekibi, akşam ayrı çalışma ekibimiz var. Mesela Sayın Milletvekilimiz Kamil Okyar Sındır'la dün gece 11 buçuğa kadar çalıştık. Bundan sonra da bu artarak devam edecek" şeklinde konuştu.

'ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVELERİNİ SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA ALACAĞIZ'

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın da seçim çalışmalarına destek verdiğini söylen Gümrükçü, "Belediye Başkanımızla el eleyiz, kol kolayız. Kendisi de hafta sonu Çiğli'nin 3-4 pazar yerinde bizim yönetici arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarda bulundu. Eski ilçe başkanlarımız da süreç içerisinde aktif rol alıyorlar. Bazı seçim bürolarının sorumluluğu onlarda. Çiğli'de eski-yeni yöneticiler genç, yaşlı, kadın, erkek demeden herkes bir heyecanla hem Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı için hem de Cumhuriyet Halk Partisi için güçlü ve sistemli bir çalışma yürütüyor. Bunun meyvelerini önümüzdeki seçim sonuçları açıkladığında alacağız" dedi.

'SIKILDIM, TAMAM DİYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK'

24 Haziran seçimlerinin bir Cumhuriyet mücadelesi olduğunu belirten Gümrükçü herkesi bu mücadeleye katkı vermeye davet etti. Başkan Gümrükçü "Kapılarımız herkese açık. Bu mücadelenin içerisinde olmak isteyen 'ben de varım' diyen, 'mevcut sistemi beğenmiyorum, değiştirmek istiyorum, sıkıldım, tamam' diyen herkese kapımız açık.Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olması gerekmiyor. Bu seçim Cumhuriyet Halk Partisi seçiminin ötesine geçmiş durumda. Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir kavga bu. Geçmişte bir sloganımız vardı 'Türkiye rahat bir nefes alacak' diye; rahat nefes almak isteyenler, kim olursa olsun hangi siyasi görüşten olursa olsun Muharrem İnce'nin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin çalışmalarına katılmak isterlerse onlara kapımız açık. Beraber çalışmaktan çok memnun oluruz" ifadelerini kullandı. 

8 TEMMUZ'A KADAR...

Seçimin ikinci tura kalma ihtimalin yüksek olduğuna vurgu yapan Gümrükçü, "Tatil planı yapmak isteyen İzmirli arkadaşlarımızdan 8 temmuz gününü tatil planlarından çıkarmalarını talep ediyoruz. Çünkü dediğim gibi bu seçim normal bir seçimin ötesine geçmiş, Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren bir kader oylamasına dönüşmüş durumda. Bu seçimi tamam diyenlerle devam diyenler arasında bir referandum gibi görüyoruz. Dolayısıyla biraz güneşten, biraz denizden tassaruf etmekte fayda var, keyiflerimizi, tatillerimizi biraz öteleyelim diyorum. 8 Temmuz'a  kadar hepimiz tam bir seferberlik halinde olmalıyız" çağrısında bulundu.

'ÇİĞLİ'DE MUHARREM İNCE'YLE YÜZDE 80 'i BULACAĞIZ'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çiğli'deki oyu %50 seviyelerinde, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığında Çiğli'den %65, referandumda ise  %73 hayır oyu yakaladı. Gümrükçü bu verileri hatırlatarak, şimdi çıtanın üzerine çıkacaklarını söyledi. Başkan Gümrükçü, "Bu seçimde hedefimiz özellikle ikinci turda %80'i almak. Bunu da yapabiliriz diye düşünüyorum. Ben ilçe kongresinde de bu hedefi ortaya koymuştum. Sonrasında da defalarca tekrarladım. Şuan gördüğümüz hava Muharrem İnce'yle % 80' ni yakalayabileceğimizi gösteriyor. Geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi'ne soğuk duran, çeşitli sebeplerle oy vermeyen seçmenlerin tamamında artık bir değişim talebinin yükseldiğini görüyorz. Bütün mahalelerde birinci çıkıyoruz ama özellikle bazı bölgelerde AKP ve MHP'den ciddi kopuşlar görüyorum. Bunların çoğunluğu Muharrem İnce'ye gelecektir. Bu seçimden alnımızın akıyla çıkacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi