İZ GAZETE- Doğan Beyazgül'ün konuğu olan CHP Konak  İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İz Televizyonu ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Gruşçu, "Başımızı yastığa koyarken bu kent için ne yapabiliriz diye düşünüyoruz" dedi.

'MASKE DAĞITMAKTAN ACİZ KALDI'

Konak için çalışan tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Gruşçu, "Mevcut hükümet pandemi sürecinde sınıfta kaldı. Biz mümkün olduğunca belediyemizin gücünü insanımıza yansıtmaya çalışıyoruz. Maalesef bakıyorsunuz geride büyük bir enkaz bırakmış AKP iktidarı var. Dayanışma adı altında bir para toplandı, vatandaşımız katkı sağladı ama bu paralar ne oldu söylenmedi. Sizin ayırdığınız paralar nereye gitti? Şu anda insanımıza 39 lira günlük para bağlayıp geçinin diyorlar. 39 lira verilen insanımızın 39 milyonu açlık sınırında" dedi. Gruşçu, servisciler, simitciler, temizlikçiler gibi kovid sürecinden en çok etkilenen meslek gruplarının dertlerini de anlattı. Gruşçu, iktidarı "maske dağıtmaktan bile aciz kaldı" sözleri ile eleştirdi.

Ekonominin uçurumun kenarından uçuşa geçtiğini söyleyen Gruşçu, "Milli gelirimiz 145 milyon dolar erimiş durumda. Damat bakan "dolarla işiniz mi var" dedi. Bu memlekette yaşayan her bir vatandaşımızın dolarla işi var. Geçen yıla göre Ağustos ayında ihracat azalırken ithalat artmış. Türk lirasındaki olağanüstü değer kaybına rağmen dışarıya hala mal satamıyoruz. Ne zaman bugünkü zihniyetin tohumları atıldıysa, üreten bir ülkeyken Turkiye ekonomisi tam bir fecaat ile karşı karşıya kaldı. Bu ülkede elektrik, doğalgaz, gübre, pamuk, halkın cebinden tefecilere ödedikleri de dolarla" ifadelerini kullanarak iktidar partisini çok sert bir dille eleştirdi.

AKP seçmeninin AKP'nin ekonomi politlarına güvenmediği için dövize ve altına yöneldiğini iddia eden Gruşçu, "Enflasyon gitgide yükseliyor para erimeye devam ediyor. Türkiye'de ne ekonomi anlamında ne pandemi anlamında iyi bir sınav vermedik. Bu ülkede ne yazık ki evladına pantolon alamadığı için intihar eden insanlar var" dedi.

Dış politikada da Türkiye'nin iyi durumda olmadığını savunan Gruşçu, kongrede yaşanan basın mensuplarına saldırıyı kınadı. Tuncay Özkan'ın ekibinde yer alıp almadığı ile ilgili soruya ise Gruşçu, "Ben sayın genel başkanımızın ekibindeyim. Cumhuriyet Halk Partisi içinde bu ülke için uğraşan herkesle beraber yürüdük. Kurultay geldi geçti hep beraber kol kola yürüyoruz. Burada mesele iktidar olmak değil Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yaptığımızda halkın da iktidar olmasını sağlamaktadır" şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi