Belediye Hizmet Binası karşısında bulunan Özgürlük Anıtı önünde toplanan CHP İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile birlikte anıt önüne Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için üç gül fidanı dikerek onları saygıyla andılar.

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tuğrul Kaplan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, tam Bağımsız Türkiye için verdikleri mücadele içerisinde 6 Mayıs 1972'de idam edilişlerinin 48.yıl dönümlerini saygıyla anıyoruz. Geçmişimizdeki bu kara günü vicdanımız sızlayarak hatırlarken, Deniz’ler, halkın yüreğinde adeta parlayan birer yıldıza dönüşmüşlerdir. Bu üç delikanlının idama götürülürken gecenin sessizliğini yırtan “Yaşasın tam bağımsız Türkiye” haykırışı dün olduğu gibi bugün de emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin korkulu rüyası olmuştur. Deniz Gezmiş ve arkadaşları “Tam Bağımsız Türkiye” inancını Mustafa Kemal Atatürk’ten, Cumhuriyet devriminden almışlardır. “Biz bağımsızlık istiyoruz dediğimiz zaman, tam bağımsızlık istediğimizi herkesin anlaması gerekir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gittiğini Deniz Gezmiş yargılaması sırasında da şu sözleriyle açıklamıştır: “Bu memlekette Mustafa Kemal’e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz. 35 milyon metrekare vatan toprakları işgal altındayken, bizim milli bütünlüğü bozmakla suçlanmamız gülünçtür.”

O günden bugüne kadar geçen süre içinde, Deniz Gezmiş ve arkadaşları unutulmak bir yana, onurlu bir kuşağın gurur duyulan isimleri haline geldiler. Biz gençler, üç fidanın devrimci düşüncelerini ilk gün sıcaklığında yüreklerde, bilinçlerde ve vicdanlarda yaşatmaya devam edeceğiz. Onların sevdası bizim sevdamızdır.. Denizleri, Yusufları, Hüseyinleri gecenin karanlığında idam edenler, tam bağımsız Türkiye düşüncesini de idam ettiklerini sandılar ancak devrim şehitlerinin ölümsüzlüğü, aynı düşüncelerle bir araya gelen binlerce, yüz binlerce devrimci gencin tam bağımsız Türkiye’ye olan sevdası, inancı ve süregelen kararlılığı ile ispatlanmıştır. 6 Mayıs 1972'de darağaçlarında bile 'Tam Bağımsız Türkiye' diye haykıran üç fidanın devrimci düşüncelerini ilk gün sıcaklığında yüreğimizde ve bilincimizde, yaşatıyoruz. Sadece yıldönümlerinde değil her gün hatırladığımız, aslında hiç unutmadığımız Darağacında Üç Fidanımızın, Yusuf’un, Hüseyin’in , Deniz’in anısına Özgürlük Anıtı’na üç gül fidanı dikeceğiz. Bu toprakların bağımsızlığı için hayatını hiçe sayanların anıları tüm Türkiye topraklarında olduğu gibi Efes Selçuk’ta da her daim yeşersin diye… "

Editör: Haber Merkezi