İZ GAZETE - İzmir'in Menemen ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin delege seçimlerinde CHP'li Belediye Başkanı Tahir Şahin'in seçimlere müdahale etmesini protesto etmek isteyen CHP'li üye Ferhat Aksu 40 kilometrelik yürüyüş sonrasında CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı. Menemen'den, CHP İl Başkanlığı'nın bulunduğu Çankaya'ya çıplak ayakla yürüyen Aksu, il binasına 'Hak, hukuk, adalet' sloganlarıyla girdi.

'TÜM DEĞERLERİMİZİ YERLE YEKSAN ETMİŞTİR'

Kendisine destek olan arkadaşlarıyla birlikte İl Başkanlığı'nda açıklama yapan Aksu, CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Belediye başkanları delege seçimlerine karışmasın' uyarılarını dikkate almadığını iddia etti. Aksu, Başkan Şahin ile ilgili, "Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışmayacak şekilde Genel Merkez talimatını hiçe sayarak örgüt içi seçimlere kendisi, Başkan Yardımcıları, müdürleri ve belediye çalışanı muhtarları ile bizzat müdahale etmiş, çalışan personel ve yakınlarına işten atma tehditleri ve işsiz partili üyeleri de işe alma yolu ile delege seçimlerini manipüle ederek, 'emek en yüce değerdir' sözünü ilke edinen partimizin tüm değerlerini yerle yeksan etmiştir" ifadelerini kullandı.

MERKEZ ARAŞTIRSIN

Bu gidişe dur demek üzere yollara düştüğünü ifade eden Aksu, "Bu örgüt yapısı ile Menemen'de başarılı olma şansımız yok" dedi. Aksu, Genel Merkez yöneticilerine çağrı yaparak, Menemen CHP üyelerini rast gele arayarak yaşananları araştırmalarını istedi. 

GÖZALTINA ALINMIŞ

Ferhat Aksu, 2 günlük yürüyüşünde 2 kere gözaltına alındığını, kendisini başkan ve ekibinin şikayet ettiğini düşündüğünü söyledi. Aksu İl Başkanlığı'nda açıklama yaparken, İzmir İl Yönetimi toplantısı sürüyordu. Ferhat Aksu, İl Yönetimiyle görüşmeyeceğini bildirdi. 

Editör: Haber Merkezi