Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, AKP Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan’ın bir basın açıklaması ile Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı eleştirmesine cevap verdi. AKP’li Yıldızhan’ı seçim sürecinde sokaklarda hiç görmediklerini ifade eden CHP’li Eryılmaz “Zaten vatandaşlarımız da bunun farkında. Yapılan tüm kumpaslara rağmen belediye başkan adayımız Fatma Çalkaya seçimlerde Balçova Halkı’nın % 68’inin oyunu aldı. Seçimden sonra da söz verdiği projeleri tek tek hayata geçirmeye başladı. Balçova’da şu anda bir kreş yapılıyor, Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatları tamamlanmak üzere, kadınlara spor merkezi yapıldı, ilçemizin alt yapı sorunları tek tek çözülüyor, Büyükşehir Belediyemiz ile asfalt çalışmaları yapılıyor” dedi.

‘HİZMET ÜRETMENİN KURUMU OLMAZ’

AKP’li Yıldızhan’ın ‘Metro ve otopark konusunda büyükşehir belediyesinden medet umuluyor’ sözlerinin ancak Balçova’da yaşamayan veya 5393 sayılı belediye kanunundan haberi olmayan birisi tarafından söylenebileceğini ifade eden CHP’li Eryılmaz “Hizmet üretmenin belediyesi veya kurumu olmaz. Önemli olan vatandaşın sorununu çözmektir. Balçova Belediyesi 15 yıldır bakanlıklara bağlı olan okulların, camilerin, emniyet müdürlüğünün sorunlarını çözmektedir. SGK binasını bile belediyemiz tahsis etti hem de iki sefer iki ayrı bina tahsis edildi. Sayın Yıldızhan’ın mantığıyla bakarsak hükümet Balçova Belediyesi’nden medet umuyor dememizde bir sakınca olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’Yİ KİM YÖNETİYOR?’

Balçova Belediyesi’nin borcu olmadığını da belirten Eryılmaz “Belediyeye ait tek bir arsa bile satılmamış, bankalardan kredi kullanılmamıştır. Merkezi hükümet ile karşılıklı yapılandırılmış ödemeler vardır. Ancak bu durum Türkiye’deki 1397 belediyenin neredeyse tamamı için geçerlidir. Ve belediyeler bu hakkı kullanmıştır hala kullanan AKP’li belediyeler de mevcuttur” diye konuştu. AKP’li Yıldızhan’ın 18 yıldır Türkiye’yi hangi partinin yönettiğini bilmediğini de söyleyen Eryılmaz “İşsizlik veya AVM’ler konusunda belediyeleri sorumlu tutmak oyun oynarken topunu vermemek için mızıkçılık yapmaya benziyor. Türkiye’de milyonlarca işsiz var. Bunların büyük bir bölümü ise üniversite mezunu. Sadece 80 bin nüfuslu Balçova’da belediyeye iş başvurusu yapan 5 bin vatandaşımız var. AVM’ler konusuna gelince; 30 yıl önce yapılan planlar ve şu anda bakanlığın izin verdiği AVM’lere bakmaları gerekiyor. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı bile 18 yıl içinde defalarca AVM açılışlarına katılmış ‘Bu yatırımlara karşı çıkan karşısında bizim hükümetimizi bulur’ diye açıklama yapmıştır” dedi.

’15 YILDIR BELEDİYEDE ÇALIŞIYORLAR’

CHP İl Yöneticisi Derya Aksu’nun ve eşinin 15 yıldır belediye de birer emekçi olarak çalıştığını belirten Eryılmaz “15 yıldır belediyede çalışan iki personelimiz. 5 yıl önce hayatlarını birleştirerek mutlu bir yuva kurmuşlar. Her Türk vatandaşının hakkı olduğu gibi Derya Aksu da siyaset yapmak istemiş ve son bir yıldır İl Yönetiminde görev almıştır. Bu konuyu sanki ‘İl başkan yardımcısı belediyede göreve başlamış, eşini de işe almış’ şeklinde lanse etmek ahlak sınırlarına sığmamaktadır. Bu ayıbı bir ilçe başkanının yapması son derece utanç vericidir. Belediyede hizmet sektöründe görevli bir kadının İl Başkan Yardımcısı olması bizim için ise büyük bir gururdur” dedi.

‘KENDİ PARTİSİNİN ÜYELERİNİ BİLE TANIMIYOR’

olarak Semtevleri konusuna değinen CHP İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz “Semtevleri Kadınların sosyalleşme projesidir. AKP’li belediyeler dahil bir çok belediyeye ilham ve örnek olmuştur. AKP ilçe başkanı burada ekonomik ve sosyal anlamda güçlenen kadınların sadece CHP’ye üye olduğunu zannediyor. Kendi partisinde alnının akıyla siyaset yapan kadın arkadaşlarımın da Semtevleri’ne gelip kurslara katıldığını bilmiyor. Zannedersem Sayın Başkan kendi partisinin üyelerini bile tanımıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi