2015 ön seçiminde 2. Bölgede 8. Menemen’de 1. Sırada çıkan ve aday gösterilmesine kesin bakılan Ali Kemal Elitaş yerel seçim çalışmaları için alana indi. Gelişmelerin farklı yönde olup da aday gösterilmeyince ne yapacağı merakla beklenen Ali Kemal Elitaş, Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz’ın mitingine katılarak partisine destek vermeye devam edeceğini gösterdi.

Toplumsal'da yer alan habere göre, sosyal medyadan da düzenli olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e desteğini açıklayan Elitaş, Soyer’in bir çok mitiginde de bire bir yer alarak çalışmalarına katkı koyuyor.

"HER ZAMAN PARTİMİZİN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Aliağa mitinginde kendisine sorulan bundan sonra nasıl hareket etmeyi düşünüyorsunuz sorusuna, “Ben her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partiliyim. Aday gösterilmemiş olmama elbette üzüldüm, burkuldum lakin ben her zaman büyük resme bakarım. Önemli olan partimizin İzmir genelinde başarıya ulaşması, tüm ilçeleri alması ve büyükşehirde de rekor oyla galip gelmesidir. Gerisi teferruattır. Ben ve çalışma ekibim her zaman partimizin yanında durmaya, çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.