İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Eski meclis üyesi Muharrem Dayanç, kurultay tarışmalarına ilişkin, yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir genel başkan problemi olmadığını dile getirirken, değişimin İzmir'de yapılması gerektiğini savundu.

İşte Dayanç'ın o açıklaması;

İzmir’de geçen seçimlere göre CHP’nin oyu 5 puan düşmüş,her iki bölgede milletvekili sayısı arttığı halde mevcut milletvekili sayımızı sadece koruyabilmişiz. Yani 7/7.

Büyükşehir’in kırsalda 15 yıldır en çok yatırım yaptığı Bayındır’da,Tire’de Erdoğan 1.çıkmıştır.İzmirde CHP nin oyu yüzde 41 lere kadar düşmüştür tek sebebi ise 15 yıllık yerel yönetin anlayışından kaynaklanan başarısızlığın bir sonucudur.

"İZMİR'DE DEĞİŞİM OLMASI ŞARTTIR"

"Siyasetin sıkıştığı ve tıkandığı bu dar kadrocu yönetim anlayışının bir sonucu olarak İzmir’de seçim sonuçları maalesef başarısızdır ve kendi koltuğunu korumak isteyen 15 yıllık bu dar yapı bugün kurultay hesapları yapıp genel başkana değişim çağrısı yapmaktadır.Partinin bir genel başkanlık sorunu olmadığı gibi asıl İzmir'de bir değişim olması şarttır."

"Yeni bir umut rüzgarı yaratmak,herkesi kucaklayan bir yeni çıkış yolu aranmalıdır. Topluma umut veren nitelikli kadrolar yaratılmadığı ve bu sığ siyaset anlayışından kurtulmadığı sürece önümüzdeki yerel seçimlerde bir başarı hikayesi yazılması mümkün değildir."

"Bu gerçekten hareketle siyasete ve topluma dair değişim ve umut yaratacak yeni bir siyaseti ve anlayışı inşaa edemezsek,üzülerek söyleyebilirim ki kaybettiğimiz 8 ilçe ile birlikte 2019 yerel seçimlerinde İzmir’de bir çok ilçeyi daha kaybedeceğiz."

"Umudu büyütmek, yeniyi ve değişim anlayışını önce İzmir’deki mevcut başarısız yapıdan başlamak üzere hayatın ve siyasetin her alanında kalıcı bir hale dönüştürmek için hiç durmadan mücadaleye devam edeceğiz!"

Editör: Haber Merkezi