CENGİZ ALDEMİR / İZ GAZETE - ‘Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır’ anlayışını temel yaşam felsefesi olduğunu söyleyen CHP’li Çelebi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı sert bir dille eleştirdi. Genelkurmayın, Millî Savunma Bakanlığı’na bağlanmış olmasıyla Genelkurmay Başkanı’nın komutanlık vasfını kaldırmış olduğu görüşünü paylaşan Çelebi, “Şu an sizin eski bir Genelkurmay Başkanı olarak burada bulunuyor oluşunuz, bu sorunu çözüyor fakat ileride başka bir sivil Millî Savunma Bakanlığı’na gelirse başka bir sorun yaratabilecektir. Bu bence düzeltilmelidir çünkü birlik ve bütünlüğü de zafiyete uğratmaktadır” uyarısında bulundu.

ASKERİ HASTANELERDE ZAFİYET

Askerî Hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devrinin de yanlış olduğuna vurgu yapan Çelebi, “Bazı hastaneler Sağlık Bakanlığı’na devredilebilirdi ama önemli olanlar Şırnak, Diyarbakır, Ankara gibi yerler edilmeyebilirdi. Bu da askerî tahliye sistemini ve ilk yaralanma anındaki müdahaleyi olumsuz etkilemiştir, ordunun sağlık sisteminde bazı zafiyetler doğurmuştur.” sözleriyle eleştirdi.

FETÖ’YLE MÜCADELE EDENLER EMEKLİ EDİLDİ

FETÖ terör örgütü ile mücadele eden komutanların 2019 YAŞ kararlarında emekli edilmesini ve terfi ettirilmeyen komutanları da soran Çelebi, Yüksek Askerî Şûra’nın, ilgili ilgisiz sivillerle doldurularak siyasi müdahaleye açık hâle getirildiğini savundu. Çelebi, “Bu çok yanlış. FETÖ’yle mücadele eden komutanlar gerekçesiz maalesef emekli edilmişlerdir. Burada da zafiyet yaratıldığını görüyoruz. YAŞ’ta özellikle FETÖ’yle mücadelede öne çıkan Cihat Yaycı, Mehmet Yüzbaşıoğlu neden terfi edemedi? Bunu merak ediyoruz. Afrin kahramanı olarak tanıtılan Mustafa Barut ve Erdal Şener neden YAŞ kararlarıyla emekli edildi? Celalettin Bacanlı, Sırrı Yılmaz gibi generaller kumpas davalarında bildiğimiz, bunlar hepsi emekli edildi. Dolayısıyla, FETÖ, PKK/PYD mücadelesinde bence bu zafiyete düşürüyor ordumuzu” sözleriyle uyardı.

Askerlerin özlük haklarına da değinen Çelebi, Bakan Akar’dan bu konuda verilen sözlerin yerine getirilmediğini hatırlattı.  Çelebi, dışarıda iş bile bulmakta zorluk çeken ve mağduriyet yaşayan rütbeli askerlerin durumunun da bir an önce çözülmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi