İZ GAZETE- 31 Mart yerel seçimlerinden önce televizyon programına konu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sunucu Buket Aydın'ın kahkaha atarak karşılık vermesi gündem olmuştu. Kanal D sunucusu Buket Aydın dün itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve mazbatasını alan İmamoğlu'nun haberini verirken, 'İBB Başkanı” ifadesini kullanması eleştirileri de beraberin de getirdi. Aydın'ın kullanmış olduğu ifadeye en sert eleştiri CHP milletvekili Mehmet Ali Çelebi’den geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim sürecinde Kanal D'de ekranlarında sunucu Buket Aydın’ın konuğu olmuştu. Programda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’i kesinlikle kazanacaklarını söyleyerek, “Bütün bunları alacağız, ben gerçeği söylüyorum size.” ifadelerini kullanmıştı. Buket Aydın'ın ise CHP Lideri'nin sözlerine karşılık olarak kahkaha atmıştı. Sunucu Buket Aydın’ın sözleri oldukça eleştirilmiş, sosyal medya da tepki görmüştü.

Tartışma yaratan programın ardından, CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nun dün itibariyle mazbatasını alarak, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Kanal D haber sunucusu Buket Aydın, dün yapmış olduğu yayın sırasında ciddi bir tavırla İmamoğlu'nun mazbatasını almasını bu kez gayet ciddi bir tavırla gündeme getirdi. Ayrıca Aydın’ın haberleri sunarken İmamoğlu'na “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” dememesi de dikkatlerden kaçmadı.

"ÖZÜR DİLEMELİDİR"

Buket Aydın'ın yayında kullanmış olduğu ifadelere karşılık olarak CHP milletvekili Mehmet Ali Çelebi’den sert eleştiri geldi. CHP'li Çelebi'de sosyal medya hesabından Buket Aydın’a s‘Hala gülüyor musun?’ diyerek tepkisini gösterdi.

İŞTE O PAYLAŞIM: