İZ GAZETE -  Anayasa’nın 51. maddesine göre işçiler özgür iradesiyle istedikleri sendikaya üyeolabileceklerini kaydeden Beko, “Biz bugün Sosyal-İş sendikasının Genel Başkanı, Bölge Başkanı ve Genel Sekreteriyle birlikte, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ziyaret ettik. Burada tek amacımız Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş.’nin işten atılan arkadaşlarımızı bir an önce işbaşı yapmalarını Belediye Başkanı’ndan talep ettik. Dolayısıyla üzerine basa basa söylüyorum, disiplin kurulu kararı olmadığından dolayı bu arkadaşlarımızın kesinlikle gerekçesiz bir şekilde işten atıldığını söylüyoruz. Kendisi de bize işçilerin çalışırken, disiplinsiz hareket ettiğini iddia etti." diye konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun işçilerin işe dönmesi için halk oylaması yapacağını ve sandıktan çıkan sonuca göre işçileri yeniden işe alıp almamaya karar vereceğini aktaran Beko, "Buna hiç gerek yok, biz bir an önce işçi arkadaşlarımızın bir an önce işini ekmeğini alabilmeleri için mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz inanıyoruz, bu arkadaşlarımız, geleceği için sendikaya üye olmuşlardır. Anayasal haklarını biz de sonuna kadar koruyacağız, kollayacağız." ifadelerini kullandı.

"BAĞIMSIZ BİR DİSİPLİN KURULU OLUŞTURULMALI"

Disiplinsizlik gereği işçinin işten çıkarılmasını ne kadar haklı görülebilir sorusu üzerine ise Beko, “ Buradaki arkadaşlarımızın tamamı sendika üyesi. Bu arkadaşlarımıza bir yerde şaşı bakmak isterseniz, bu arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmaları denetim altına alırsınız, buradaki işverenlerin bana göre, sendika üyesi oldukları için işten atıldılar. Benim hiç kabul etmediğim bir şey var. Bir işyerinde bir disiplin kurulu kurmadıysanız, karar vermiyorsa bu doğru bir anlayış değildir. Kendisine biz önerdik, burada bir disiplin kurulu oluşturulsun. İşçiler burada kendilerini ifade etsinler. İşçi arkadaşlarımıza yapılan suçlamaları bağımsız kurulan disiplin kurulu üyeleri karar versin. Bir an önce yapılan bu yanlıştan dönülmeli diye düşünüyorum." yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi