İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde bulunan Güzelbahçe 60. Yıl ve Cengiz Topel Liseleri, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir Depremi sonrası, "Tehlikeli Yapı” olarak gösterilerek, yıkılıp yenilenmesine karar verilerek, öğrencilerin bir kısmını, Güngör Özbek Lisesine bir kısmını ise, Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesine gönderilmesinin söz konusu olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, konuyu gündemine taşıyarak, "60. Yıl ve Cengiz Topel Liselerinde bazı öğrenciler ve aileler, İmam Hatip Lisesine yazılmak istemediklerini belirtmişlerdir. Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, okulda 227 öğrencinin okuduğu, sınıf sayısının toplamda 28 olduğu belirtilmiş ve 13 sınıfta tam kapasite ile ders verildiği söylenmiştir" dedi.

VELİLER VE ÖĞRENCİLER İMAM HATİP'İ İSTEMİYOR

CHP'li Bayır, Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'e, "Güzelbahçe 60. Yıl ve Cengiz Topel Liselerinde okuyan bazı öğrencilerin İmam Hatip Lisesinde okumak istememesine yönelik, başka bir liseye yerleştirme planınız var mıdır? Velilerin ve öğrencilerin imam Hatip Lisesinde okumama isteğine karşı düşünceniz nelerdir? Bu duruma nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz?" diye sordu. Bayır Bakan Özer'den şu sorulara da yanıt istedi: 

BAŞARILI ÖĞRENCİLER İMAM HATİP'E YAZDIRILIYOR İDDİALARI

Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesinin öğrenci kapasitesi kaçtır? Bir sınıfta kaç öğrenci okumaktadır? Güzelbahçe'de bulunan diğer liselere oranla, Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesindeki öğrenci ve başarı ortalamasının, son 4 senedeki değişimini istatistiki verilerle ve yıllara göre ayrılmış bir biçimde açıklar mısınız?

60. Yıl Anadolu Lisesinde okuyan başarılı öğrencilerin, Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesine özellikle yazdırılmak istendiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise, buradaki amaç; İmam Hatip Lisesinin başarı oranının artırılmak istenmesi midir?

Söz konusu 3 okulun LYS ortalaması alındığında, arada puan farkı olan okuldaki öğrencilerin, daha düşük puanla okula gönderilmesi ve o okuldan mezun olmaları  adaletsiz bir durum yaratmaz mı?

İmam Hatip Lisesine gönderilen öğrencilerin mezun olma durumlarında; diplomalarına nakil oldukları lisenin ismi verilemez mi? Bununla ilgili çalışmanız var mı?

Söz konusu 2 okulun müteahhidi kimdir? Yapım maliyeti nedir? Okullar ne zaman tamamlanacaktır?

Editör: Haber Merkezi