CİHAN SAMGAR / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi bugün tüm ülkede 16 Nisan referandumunun yıldönümü olması sebebiyle 'OHAL değil, demokrasi istiyoruz' sloganıyla oturma eylemi düzenledi. Bugün gerçekleştirilen eylemlere diğer siyasi partilerden, sendikalardan ve sivil toplum kuruluşlarından da katılım oldu. Cumhuriyet Halk partisi İzmir milletvekili Tacettin Bayır'da örgüt sorumlusu olarak Malatya'daydı. Malatya'daki eylemin çok iyi geçtiği ve katılımın oldukça iyi olduğunu dile getiren Bayır, "Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı önderliğinde, Malatya'daki sivil toplum örgütleri, diğer siyasi partilerle ve sendikalarla Soykan Parkı'nda bir oturma eylemi gerçekleştirdik. Katılım da oldukça yüksekti. Biliyorsunuz 81 ilde eşzamanlı yapılan bir toplantı zaten. 45 gün sürecek diye OHAL'i ilan eden iktidar, ne yazık ki birinci yılını doldurdu. Hala daha da böyle gitmeye kararlı gözüküyor. Bizler 12 Eylül'ü görmüş olan kuşak, 12 Eylül'de bile böyle faşizm görmedi. 12 Eylül'de bile belli yerlerde sıkıyönetim uygulamaları vardı. Ama şu an 81 vilayette OHAL ilan edilerek, halk tarafından seçilmiş belediye başkanları görevden alınarak, milletvekilleri hapse atılarak diktatöryal bir biçimde kullanıyor." ifadelerini kullandı.

'BİZ ARTIK OHAL DEĞİL DEMOKRASİ İSTİYORUZ'

OHAL'in 1 yılı geride bıraktığını ve önümüzdeki hafta OHAL'in uzaması çin yeniden yapılacak oylamaya da değinen Bayır, "OHAL'in uzatılmasına şiddetle karşıyız. İktidar kendi koltuğunu sağlama alabilmek için ne yazık ki OHAL'i uzatmaya devam ediyor. Bu demokratik ülkelerde olabilecek birşey değil." dedi.

'HAYIR BLOĞUNUN TAMAMI BUGÜN BURADAYDI'

Bugün Malatya'daki eyleme katılımın oldukça iyi olduğunu söyleyen Bayır, "Bugün burada eylemde Malatya'nın kırsal kesiminden çiftçiler de vardı, sendikacılar da vardı, sivil toplum örgütleri de vardı. EMEP'ten tutun Demokrat Parti'ye kadar, İYİ Parti'den de birçok kesimden insan destek amaçlı buradaydı. ‘HAYIR’ bloğunun, ‘Adalet Yürüyüşü’nün tamamı eyleme katıldı." dedi.

‘ARTIK DAHA SIK MALATYA'DAYIM’

"Malatya’da il yönetimi ile birlikte gençlik kolları ve kadın kolları ile bir toplantı yaptık. Toplantıya 13 ilçe başkanım da katıldı. Malatya sorumlusu olduğumdan dolayı bundan sonra daha sık geleceğiz. Malatya örgütünü diri buldum. Muhtemelen 3-5 Mayıs tarihlerinde de Malatya’da olacağım. İlçelere ziyaretlerde bulunacağız."

Editör: Haber Merkezi