TUGAY CAN / İZGAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Olağnüstü Kurultay noter tasdikli imzalar toplanmaya devam ediliyor. Olağanüstü kurultayın yeri zamanı olmadığını dile getiren, CHP Konak İlçe eski Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın yardımcısı Mehmet Şakir Başak süreci gazetemize değerlendirdi. 

"Olağanüstü Kurultay için imza toplayan kişilerle ilgili yorum yapamam." diyen Başak,  "Noter huzurunda imza toplamak onların demokratik haklarıdır. Bu hak tüzüğümüzde mevcut.Ancak ben ve benim gibi düşünenlerde partinin karpuz gibi ikiye ayıracak her türlü hareketten kaçınmalıyız. Bu noktada delegelerimizin sağduyulu bir şekilde davranması gerekir. Arkadaşlarımızın bir değişim talebi var. Cumhuriyet Halk Partisi gibi sosyal demokrat bir partide değişim her zaman olacaktır. Ancak önemli olan, bunun yeri ve zamanı." ifadelerini kullandı.

"SİZ GİDİN BİZ GELELİM ANLAYIŞI DOĞRU DEĞİLDİR"

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘Siz gidin biz gelelim’ anlayışı doğru değildir.” ifadelerini kullanan Başak, "Bu henagameyi bir an evvel atlatıp, yerel seçimlere yönelmemiz gerek. Bu noktada herkesin partililik bilinciyle hareket etmesi önemli. Bu olağanüstü kurultay çıkışının zamansız ve uygunsuz olduğunu düşündüğüm için, imza hareketine destek vermiyorum. Ben kurultay delegesi değilim ancak kurultay delegesi olsaydım da imza vermezdim." dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısız olduğuna dair eleştirilere katılmadığını belirten Başak, “Başarı ya da başarısızlık nereden baktığına göre değişen bir durum. Bugün mecliste var olan temsiliyet oranına baktığımız zaman, sayın Kılıçdaroğlu’nun başarılı olduğu görülecektir. Millet İttifakı’na dahil ettiği, İyi Parti ve Saadet Partisi’yle bu partilerin meclise girmesini sağlayarak, gerçek bir sosyal demokratlık örneği göstermiştir. Kılıçdaroğlu yapılabilecek tüm adımları gerçekleştirmiştir. Bu noktada kimse Kemal Kılıçdaroğlu yanlış yaptı diyemez. Cumhuriyet Halk Partisi tabanı ve Genel Başkanı gayet doğru adımlar atmıştır." diye konuştu.

"YANLIŞ ŞEYİ SORGULUYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 25 Haziran sabahı yaptığı çıkışın başka bir şeyin göstergesi olduğuna dikkat çeken Başak, “Sayın İnce’nin bu çıkışı doğru değildi. Bunun yerine birlik beraberlik mesajı verseydi, örgüt bu tartışmaların içine girmez ve şu anda çok güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor olurdu.” ifadelerini kullandı. Başak ayrıca Muharrem İnce’nin aldığı yüzde 30’luk oy oranının abartıldığı kadar büyük bir başarı olmadığını söyledi.

Öte yandan seçimlere girilen atmosferin de ekstrem olduğuna dikkat çeken Başak, sözlerini şöyle sürdürdü;

“16 yıldır ceberrutla bir iktidar ile yönetilen bir ülkede, zarar görmeyen hiçbir kurum kalamadığı halde, AKP’nin bu seçimleri nasıl kazanmış olduğunu sorgulamamız gerekiyor. Parti içerisinde bu ayrışmayı körükleyerek bir yere varamayız. Bundan parti zarar görür, dolayısıyla ben değil biz anlayışını öne çıkarmamız gerekiyor.”

“AYRIŞTIRMA DİLİNİ KULLANMAYACAĞIZ, TOPLUMA ÖRNEK OLMALIYIZ”

Olağanüstü kurultay için imza veren isimlerin demokratik bir haklarını kullandıklarını yineleyen Başak sözlerini şöyle sonlandırdı;

"İmza veren arkadaşlarımıza karşı bir tepkimiz söz konusu değil. Biz yerel seçimlere gittiğimiz bir süreçte kurultay tartışmalarının partiyi olumsuz etkilediğini düşünüyoruz. Bu kritik dönemde imza veren ya da vermeyen tüm arkadaşlarımızın ayrıştırma dilini kullanmaması lazım. Toplumumuz zaten yeterince ayrışmış durumda, biz bu süreçte onlara örnek olmalıyız. Ancak şu tabloda, iyi bir tutum sergileyemiyoruz ve halka iyi örnek oluşturamıyoruz."

Editör: Haber Merkezi