Bitlisliler Derneği’nin konuğu olan Mehmet Şakir Başak kentsel dönüşüm üzerine gelen sorulara, Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği’ne bağlı (TMMOB) Şehir Plancıları Odası uzmanlarıyla detaylı bir çalışma yaptıklarını aktardı. Şehir plancılarıyla birlikte hazırladıkları Karabağlar’ın Kentsel Dönüşüm Projesi ile hedeflenen dönüşümün sadece yeni binalardan ibaret olmadığına vurgu yapan Başak, “Çocukların güvenle oyun oynayacağı parklardan, gençlerin gelişimlerine katkı sağlayacak donatı alanlarına, ailelerin rahatlıkla zaman geçireceği sosyal merkezlere kadar her şey düşünüldü, engelli ve yaşlı vatandaşlar içinse sosyal içermenin sağlanacağı kompleksler hazırlanacak. Karabağlar’ın sorunlarına kısa vadeli çözümler üretmek değil, yüz yıl sonraki geleceğini tasarlamak istiyoruz. Hedefimiz her seçim dönemi yapboz tahtasına dönen kaldırım taşları döşemek değil, sağlam alt yapı ile kurulmuş geleceğin şehir merkezi inşaa etmektir. Bunu da kendi kafamıza göre değil işin uzmanlarıyla ve bölgede yaşayan halk ile karar vereceğiz” dedi.

Hizmetin halk için olduğuna dikkat çeken Başak, “Halkçı belediyecilikte hiç kimse ötekileştirilemez. Başkan halka eşit hizmet götürür. Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapar. Kenti; kültür, sanat ve spor dünyası ile buluşturmak, birlikte yaşama kültürünü kurumsallaştırmak esastır.” şeklinde konuşan Karabağlar aday adayı halkçı anlayışın ancak Cumhuriyet Halk Partisi ile mümkün olduğuna vurgu yaptı.

Buluşmada yer alan Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Keleş ise çalışmayı seven halkçı belediye başkanı ve meclis üyeleri ile hedeflenen Karabağlar ilçesinin hayal olmadığını ifade etti.

Bitlisliler Derneği üyeleri çalışmalarını ve projelerini dinledikleri Başak’a destek olacakları sözünü verdi.

Editör: Haber Merkezi