İZ GAZETE- Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, 23 Haziran’daki İstanbul seçimleri öncesinde CHP’li Ekrem İmamoğlu ve AKP’li Binali Yıldırım’ın katıldığı canlı yayın ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

‘YILDIRIM’A, İMAMOĞLU’NU YIPRAT YETER DEMİŞLER’

Binali Yıldırımla ilgili olarak ‘Hem AKP iktidarının her yerinde yer alıyor hem de hiçbir şeyinden sorumlu değil!’ eleştirisini sunan Balbay, “Yıldırım’a AKP’nin oyun kurucuları şunu yapmasını söylemişler: Yapacağın tek şey İmamoğlu’nu yıpratmak, bunu yerine getir yeter! Yıldırım, genel olarak kamuoyunda oluşturduğu havanın da dışında, dedikodudan çarpıtılmış bilgiye kadar her şeyi içine alan iddiaları ciddi bilgiymiş gibi gündeme getirdi. Ne Yıldırım’ın ne de AKP iktidarının Türkiye’ye, İstanbul’a verebileceği yeni bir şey olmadığını dün gece bir kez daha gördük. Örneğin, Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı ile de temas kurarak gündemi etkileyecek yeni bir “müjdesi” var mı, diye baktık. Yoktu… Böyle bir açıkoturumla, Yıldırım kendisini İmamoğlu ile eşitlemiş oldu. İmamoğlu da AKP’nin pek çok resmi ve yarı resmi yayın organında yer almış oldu” dedi.

‘TÜRKİYE 1’DEN BÜYÜKTÜR’

İmamoğlu’nun ise hem Yıldırım’ın hem de AKP’nin ezberlerini bozduğunu dile getiren Balbay, “Buna karşılık AKP’nin tek hedefi vardı; İmamoğlu’nun sinirlerini bozmak... Bu da olmadı... İmamoğlu, özellikle ikinci bölümde İstanbul’u yönetmeye aday olduğunu bir kez daha gösterdi. Binali Yıldırım, tıpkı 31 Mart sürecinde olduğu gibi 23 Haziran öncesinde de ‘Verilen bir görevi yerine getirme’ duygusu ile devam ediyor.Her şeye karşın İmamoğlu ve Yıldırım medeni bir tartışma ortamında yer aldılar, unutulmuş bir geleneği canlandırdılar. İsmail Küçükkaya, bütün gözlerin belki de iki adaydan daha çok kendi üstünde olduğunu dikkatte tutarak hareket etti. İmamoğlu-Yıldırım tartışmasından ortaya şu çıktı: Türkiye 1’den büyüktür! Gece yarısına dek tartışmanın gösterdikleri bunlardı...” açıklamasında bulundu

Editör: Haber Merkezi