TUGAY CAN / İZGAZETE - İstanbul'da, Valiliğin koruma kararı olmadan kiralık aracına çakar lambası takan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci’ye, çıkarılan yönetmelik gereği ceza kesilmişti. 108 TL’lik cezanın kesilmesinin ardından Müdür Yelkenci, polis müdürlerini arayarak “Benim kim olduğumu biliyor musunuz” dediği öne sürüldü. Ve tüm bunların ardından, kanun gereği İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’ye 108 TL’lik cezayı kesen Başpolis N.Ç. açığa alınmıştı.

CHP İzmir milletvekili Murat Bakan konuyu meclise taşıdı. Hükumete tepki de gösteren Bakan, "Polis, Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir iktidar döneminde şimdi olduğu kadar ezilmedi. Amir tahakkümü hiç bu seviyeye çıkmadı ve hiçbir dönemde bu iktidar döneminde olduğu kadar polis intihar etmedi!" ifadeleriyle yüklendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması üzerine soru önergesi veren CHP'li Murat Bakan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iktidarın polise ilişkin tutumunu eleştirdi.

İşte o paylaşım:

"Söze gelince ‘kahraman polisimiz’ nidaları atıp, şehit polislerimizin tabutu başında nutuk atanlar; konu polislerimizin özlük haklarına gelince, onlara yaşarken haklarını teslim etmeye gelince gözler kör diller lal oluyor! En ufak bir titri olan memlekette istediği gibi at koşturabileceğini zannediyor. Polis kontrol noktasında yaşanan garip(!) olayı Süleyman Soylu'ya sordum. Konuyla ilgili gereken yapılmalıdır! Polis kimsenin şamar oğlanı değildir!"

Editör: Haber Merkezi