Online ödeme sistemleri içeresinde dünya sektöründe lider isimlerden olan ve ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Belçika, Avusturya ve İsviçre gibi birçok ülkede faaliyet gösteren Amerikan şirketi PayPal, 6 Haziran 2016 tarihinde Türkiye’deki faaliyetlerini durdurdu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’ye yaptığı lisans başvurusunun reddini gerekçe olarak gösteren PayPal, gelecekte Türkiye’deki müşterilere yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarını süreceğini belirtmişti.Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen bir gelişme yaşanmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, PayPal’ın ulusal ve uluslararası e-ticaretteki önemine dikkat çekerek, Paypal'ın Türkiye'den çekilmesinin e-ticaret üzerinden yürütülen tüm işleri sekteye uğrattığını ve Türkiye’nin küresel ticarette gerilemesine neden olduğunu ifade etti.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Bakan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

CHP’Lİ BAKAN, TİCARET BAKANI PEKCAN’A SORDU:

1)BDDK tarafından Paypal’a lisans verilmemesinin somut sebebi nedir?

2)PayPal’a sunucularını Türkiye’ye taşıma yükümlülüğü getirilmiş midir?

3)E-ticaret çağında ve ülkeye döviz girişi konusunda büyük katkı sunan, dünyanın en büyük ve güvenilir ödeme firmalarından biri olan PayPal’ın tekrar Türkiye’de faaliyet göstermesi için Bakanlığınız gerekli adımları atacak mıdır?

Editör: Haber Merkezi