AKP'nin geçen yıl yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesinin üzerinden bir yıl geçmeden yeni bir düzenleme hazırlığı içine girdi.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın,  "Meclis'in açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gereğine inanıyorum. Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir" diyerek talimatı verdi. 1 Ekim'de açılacak Meclis'in ilk gündem maddesinin Sosyal Medya yasası olması planlanıyor.

Caydırıcı para ve hapis cezaları gündemde.

MUHALEFETİN SESİ SOSYAL MEDYA

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, televizyon, ana akım gazeteler gibi kitle iletişim araçlarında kendilerine yer verilmeyen özellikle iktidara muhalif siyasetçiler açısından sosyal medya mecraları çok büyük önem arz ettiğini belirterek, 

 "Muhalefetin sözlerini, seslerini sosyal medya aracılığıyla seçmenlerine ve yurttaşlara duyurabilmektedirler. Özellikle Instagram, YouTube ve TikTok son yılların yükselen mecralardır. Milletvekillerinin özgeçmişlerinin ve yasama faaliyetlerinin bulunduğu sayfada, sadece Facebook ve Twitter adlı sosyal medya mecralarının bağlantıları eklenebilmektedir" dedi.

MEDYA İLE İLGİLİ REVİZE ÇALIŞMANIZ VAR MI?

CHP'li Bakan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a, "Burada bir düzenleme yapılarak, milletvekillerinin özellikle YouTube ve Instagram sayfalarına erişim bağlantısı eklenmesi noktasında bir revize/çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Editör: Haber Merkezi