CENGİZ ALDEMİR/ANKARA- Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Görev zorluğu bakımından askerlikle birlikte dünyanın en zor mesleğini yapan, yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canını veren, gazi olan emniyet mensupları emeklileri günümüzde zor koşullarda hayatlarını idame ettirmeye çalışmaktadır" dedi.

16 YILDIR 100 TL HİÇ DEĞİŞMEDİ

Bakan, 16 yıl önce emekli emniyet mensuplarının özverili çalışmalarının karşılığı olmamakla birlikte bir ödeme planı içerisinde kendilerine dönemin tanımıyla 100 TL'lik bir ödeme getirildiğini anımsattı. Düzenlemenin, sıkıntıları giderecek bir rakam olmamasına karşın bir nebze olsun koşulları iyileştirmeye çalışıldığını belirten CHP'li Bakan, "Çünkü; bu ödemenin gerekçesi makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara yapılan bir ödemeydi. İleriki tarihlerde, bütçe imkanları elverdiğinde, daha fazlası ödenmek üzere bir çalışma yapılabileceği ifade edilmişti. Ancak bugüne kadar verilen bu 100 TL hiç değiştirilmedi" bilgisini paylaştı.

EMEKLİ PERSONELİN TAZMİNATI ARTIRILSIN

Mevcut uygulamanın yürürlüğe konulduğu 21/03/2006 tarihinden günümüze kadar geçen süre içerisinde geçim şartları nedeniyle meydana gelen değişikliklerin, tazminat dengelerinin yeniden tesis edilmesi ihtiyacını ortaya çıkardığını söyleyen CHP'li Bakan, "Bu nedenle, Kanunda adı geçen emekli personelin aldıkları tazminatların artırılması ve bu şekilde personeli motive etmek ve ekonomik olarak bir nebze olsun rahatlatmak amacıyla bu kanun teklifimiz hazırlanmıştır." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi