“VATANDAŞIN AKLINI KİRAYA VERİP VERMEDİĞİNİ NASIL TESPİT EDECEĞİZ?”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, FETÖ’ye ait bir okulda burslu olarak okuduğu iddialarına yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın “Cemaatin yüzlerce okulunda okuyan milyonlarca gencin bir tanesiyim. Ama hiçbir zaman aklımı bir beşere kiraya vermedim” sözlerine tepki verdi.

KHK ihraçlarını hatırlatan Bakan, “OHAL KHK’leri ile yüzbinlerce insan ‘FETÖ ile ilgili FETÖ/PDY ile aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olduğu’ iddiası ve gerekçesiyle işinden ihraç edildi. Sırf çocukları burslu veya burssuz cemaat okullarında okuduğu için… Geçmişte bu okullara ya da dershanelerine gittiği için... İktidarın sözüne iltifatına kapılıp bankasına para yatırdığı, çocuğunu dershanesine gönderdiği veya sendikasına üye olduğu için… Kapatılan cemaat okullarında çalışan akademik ve idari kadrolar haklarında doğru düzgün soruşturma yapılmaksızın işsiz, aşsız bırakıldı… Tüm bu insanlar FETÖ’cü damgası yedi, sonrasında iş bulamadı ve sivil ölüme terk edildi. Şimdi damat Bakan Bey, FETÖ’nün okullarına giden milyonlarca gençten biri olduğunu ifade edip, aklını kiraya vermediğinin ardına sığınıyor. Yüz binlerce vatandaşın aklını kiraya verip vermediğini nasıl tespit edeceğiz? Milyonlarca mağduriyet var adalet nasıl tesis edilecek?” diye konuştu.

ADALET BAKANI’NA SORDU: ADALETİ NASIL TESİS EDECEKSİNİZ?

CHP’li Bakan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde sordu: “Sayın Berat Albayrak örneğinde olduğu gibi “Otuz beş sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulunda okuyan yüzbinlerce, milyonlarca gencin bir tanesiyim. O okullarda okuyup da tüm mezunlarının FETÖ'cü olmadığı gibi, bu ülkede o okullarda okumuş FETÖ'cü olmayan yüzbinlerce gencimiz var, aklını kiraya vermemiş bu çerçevede insanlarımız var” ifadeleri ışığında çocuğu FETÖ’ye ait okullarda okuduğu için işinden atılan anne babalar ile bu okullarda çalışan FETÖ ile aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olup olmadığı araştırılmaksızın işsiz kalan binlerce akademik ve idari kadrolar ‘sırf bu okullarda çalıştığı için’ FETÖ’cü damgası yiyen sonrasında iş bulamayan ve sivil ölüme terk edilen bu insanların yaşadığı mağduriyetlerin giderilerek adaletin tesis edilmesi noktasında Bakanlığınız bir eylem planı hazırlamayı düşünmekte midir?”

BERAT ALBAYRAK: CEMAATİN OKULUNDA OKUYAN MİLYONLARCA GENCİN BİR TANESİYİM

FETÖ’ye ait bir okulda burslu olarak okuduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda cemaat okulunda okuduğuyla ilgili sözlere şu yanıtı verdi: “Evet, cemaatin okulunda ama burslu okumadım, bir. İkincisi: Otuz beş sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulunda okuyan yüzbinlerce, milyonlarca gencin bir tanesiyim. Ama öyle bir anne, baba yetiştirdi ki beni hiçbir zaman ama hiçbir zaman aklımı bir beşere kiraya vermedim. Elhamdülillah, öyle vermedim ki, beni o dediğiniz güruh öyle iyi bilir ki -geçmişi araştırın, nasıl bilirler- kimin oğlu olduğumu, nasıl bir hayat yaşadığımı. Hiçbir zaman inandığımdan geri durmadım. Bunu böyle bir düzeltelim. Tıpkı o okullarda okuyup da tüm mezunlarının FETÖ'cü olmadığı gibi, bu ülkede o okullarda okumuş FETÖ'cü olmayan yüzbinlerce gencimiz var, aklını kiraya vermemiş bu çerçevede insanlarımız var.”

Editör: Haber Merkezi