İl Başkanlığı görevlendirmesiyle sorumlu olduğu Menderes, Torbalı ve Selçuk ilçelerinde bir yandan ilçe merkezinde bir yandan köylerde çalışmalarını sürdürürken öte yandan kentin diğer ilçelerindeki propaganda faaliyetlerine de katılıyor.

Mesaisini daha çok AKP’nin iktidarda olduğu Menderes, Torbalı ve Selçuk ilçelerinde geçiren Bakan, esnaf ziyaretlerinde bulunuyor, sorunları dinliyor, notlarını alıyor ve hem büyükşehir hem ilçe belediyesi için Millet İttifakı’na oy istiyor.

‘BİLİYORLAR VE KORKUYORLAR’

Yerel seçim sürecini ‘beka meselesi’ söylemi üzerinden yürüten Cumhur İttifakı’nı eleştiren Bakan, “Türkiye’de ilk yerel seçimler 1930 yılında yapıldı. Cumhuriyet tarihinde çok zor ve karmaşık günler yaşadık; İkinci Dünya Savaşı’nı yaşadık, Soğuk Savaş’ı yaşadık, darbeler muhtıralar atlattık ‘beka sorunu’ var denmedi. Emevi Camisinde namaz kılacağım diye yola çıkıp, Süleyman Şah türbesini kaçırmak zorunda kaldıklarında ‘beka sorunu’ yok. 18 adamızı Yunanistan’a verdiler ‘beka sorunu’ olmadı. Bu ülkenin vatansever subayları generalleri Silivri zindanlarında çürürken, Genelkurmay Başkanı terör örgütü lideri ilan edilirken ‘beka sorunundan’ bahsetmeyenler şimdi ilimize ilçemize belediye başkanı, mahallemize muhtar seçeceğiz ‘beka sorunu var’ diyor! 16 yıldır tek başlarına iktidar olanlar ekonomiden dış politikaya, eğitimden hukuka kadar devletin tüm alanlarını kendi bekalarına göre şekillendirdiler. Kendi kaderini memleketin kaderiyle eş değer gördüler. Çünkü korkuyorlar! Kurdukları saltanatın çökmesinden korkuyorlar. Yargılanmaktan korkuyorlar. Rantçı ve talancı anlayışla yağmaladıkları kentleri kaybetmekten korkuyorlar. Çünkü Ankara’yı kaybettiler. Adana’yı, Mersin’i, Antalya’yı kaybettiler. İstanbul düştü düşecek! Biliyorlar ve korkuyorlar. ‘Beka sorunu’ dedikleri Saray ve şürekasının meselesi. Bu da bizim meselemiz değil. Biz dertlere derman olmaya, şeffaf, hesap veren, sosyal adaleti sağlayan, çokça üreten hakça paylaşan anlayışla kentlerimize hizmet etmeye geliyoruz. Yerel seçim sürecini ‘beka meselesi’ söylemi üzerinden yürüten Cumhur İttifakı için hazin son yaklaştı. Martın Sonu Bahar!” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi