Cengiz Aldemir /ANKARA- Türk Silahlı Kuvvetleri personel kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi veren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, teklif ile fiilen 15 hizmet yılını tamamlayan astsubaylara eğitim, sevk ve idare kıdemi verilmesini istedi. 

ASTSUBAYLAR TSK'NIN VAZGEÇİLMEZİDİR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Personel Kanunu'nda;  Türkiye Cumhuriyeti Ordusunun Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarının ast komuta kademelerinde eğitim, sevk ve idare ile diğer idari işlerde subaya yardımcı olarak görevlendirilen askerî şahıslara, astsubay adı verilir" denildiğini anımsatan CHP'li Bakan, "Bir ülke için millî güvenliğin önemi ve bu ihtiyacın karşılanması bakımından ordunun varlığı vazgeçilmezdir. Millî güvenliğin sağlanması ve devletin bekası adına hayati bir rol üstlenmiş olan ordu, telafisi mümkün olmayan zararlara yol açmamak için daima hazır bulunmak zorundadır. Hazır olmak; yeni koşullara göre kendini sürekli yenileme, eğitim, uygun bir teşkilatlanma, içselleştirilmiş etkili bir disiplin ve yüksek moralle mümkün olur. TSK'nın Personel Kanunu'nun 36'ncı maddesinde subaylara farklı isimler altında verilecek kıdemler hüküm altına alınmıştır" dedi. 

HAKSIZLIĞI KALDIRAN VE EĞİTİM KAZANIMI SAĞLAYACAK TEKLİF

Yasada astsubayların alacağı kıdemlerin belirtilmesine rağmen sınırlı kaldığını ifade eden CHP'li Bakan, "Teklifimizdeki eğitim, sevk ve idare kıdeminin yasalaşmasıyla, astsubaylar açısından mevcut bulunan haksızlığın giderilmesi sağlanacaktır. Böylece, astsubayların, hem kendileri hem de Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin eğitim seviyelerinin artırılması anlamında önemli kazanımlar sağlanması amaçlanmaktadır." dedi.

Editör: Haber Merkezi