CHP’li Bakan, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a “ahlaksız” hakaretinde bulunan Durmaz Bayraktar’ın İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nde görev yapmakta olduğunu belirtti. Bakan, “Durmaz Bayraktar hem Devlet Memurları Kanunu’nu hem de Türk Ceza Kanunu’nu çiğniyor. 657 sayılı kanuna tabiyken siyaset yapamazsınız. Aynı zamanda hakaret Türk Ceza Kanunu açık şekilde suç sayılan bir fiildir. Bayraktar iki suç birden işliyor” dedi.

GÖZÜMÜZ ÜSTÜNÜZDE

CHP’li Bakan, İçişleri Bakanlığı’nın cezai soruşturma için izin verip vermeyeceğini merak ettiğini belirtti. Bakan, “Bakanlığın müfettişleri aracılığıyla idari soruşturma başlatıp başlatmadığını sorguluyoruz. Menemen’de rahatsızlık yaratan bu hakaretlerin karşılığında bakanlığın acilen hareket etmesi gerekir,” dedi. Bakan aynı zamanda şunları kaydetti: “Şunu bilsinler, gözümüz üstlerindedir. Bir yandan devlet memuru olarak devletten maaş alacaksınız, diğer yandan siyaset yapacaksınız. Ne mevzuat buna izin verir, ne de biz. Eğer bu şahıs siyaset yapmayı çok arzuluyorsa devlet memurluğu görevinden istifa eder, AKP ilçe başkanı olarak karşımıza gelir. Siyasetin nasıl yapılacağını kendisine gösteririz.”

NE OLMUŞTU?

Basına yansıyan haberlere göre AKP’nin Menemen Belediye Başkanı Durmaz Bayraktar, kaybettiği seçimlerden sonra İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne atanmasına rağmen siyasi rakibi CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a “ahlaksız” hakaretinde bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi