İZ GAZETE-  İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tunç Soyer'i hedef alan TCDD'ye tepki gösterdi.

'ENGELLEYEN NE VAR?'

Aydın yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile eşit ortağı olduğu İZBAN hattında yapılması kararlaştırılan, ihalesi yapılan Lale Mahallesi İstasyonunu yaptırmamak için şimdi de başka yerdeki istasyonun yapılmasını bahane ediyorlar. Neymiş, Kâtip Çelebi İstasyonu ile Lale İstasyonu aynı zamanda yapılmalıymış. Lale İstasyonu'nun bütün ihale süreçleri bitti ve yer teslimi beklerken bu teslimi yapmamak için başka bir yer için istasyon gerektiğini bahane etmek nedir? Üstelik bunu öğrencilere yönelik sözde hassasiyet dile getirerek yapmak ne anlama geliyor? Lale İstasyonu'nun yapımına başlanıp Kâtip Çelebi İstasyonu için proje, ihale ve yapım süreçlerini başlatmayı engelleyen ne var? 166 yaşındaki TCDD’yi bir siyasi partinin sözcüsü haline getiren, devlet kurumuna yakışmayan bir üslupla açıklama yapanlar şunu bilmelidir ki İzmir halkı yapılanı da yapılmayanı da görmektedir. Halkın vergileriyle, halk için hizmet veren bir kurum olduğunu unutanlar, arkalarındaki siyasi güce yaslanıp halkın seçilmiş belediyesine laf yetiştirmeyi bırakmalıdır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İBB Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında AKP sözcüsünün İzban hattında sonradan ihtiyaç duyulan iki istasyonun yapılmadığı eleştirisine yanıt vererek, TCDD’den üç aydır onay beklendiğini belirtmişti. TCDD ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,"'Hizmet yerine laf üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi bu açığını algı oluşturarak kapatıyor" ifadelerini kullanmıştı

Editör: Haber Merkezi