İzmir Milletvekili Ednan Arslan yerel seçimlere kısa bir süre kala, yapılan çalışmaları değerlendirerek, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğinin altını çizerek, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bir yanda ağırlaşan geçim derdi, diğer yanda ülkenin kaderini belirleyecek önemli bir seçim. Biz bu seçimlerin derde derman olacağını,  Martın sonunda baharın geleceğini biliyoruz. Bu nedenle “Derman Belediyecilik” sloganı ile yola çıktık. Mutsuz bir toplum olduk. Bilgi edinme talebime Sağlık Bakanlığı tarafından verilen yanıtta 2017 yılında her sekiz kişiden biri hastanelerin ruh sağlığı ve hastalıkları servislerine başvurmuş. Türkiye’nin silkinmeye, umuda ve kendine gelmeye ihtiyacı var.  Bu umudun adı Cumhuriyet Halk Partisidir, bu umudun adı Millet İttifakıdır." dedi.

"YEREL YÖNETİMLERDEKİ BAŞARI İKTİDARIN ANAHTARIDIR"

Arslan konuşmasında, "Yerelde sağlanacak başarı iktidarın yolunu açar. Belediyecilik ve hizmet anlayışımızla halka dokunmaya, derde derman olmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki iktidarın yolu yerel yönetimlerden geçer. Kadrolarımız deneyimli, genç ve dinamik. Çağdaş belediyecilik anlayışı ve yepyeni projelerle yola çıktık. Başaracağımızdan hiçbir kuşkumuz yok. Sosyal demokrat belediyeciliğin uygulaması olan ve ülkemizde İzmir modeli olarak öne çıkan belediyecilik anlayışımız 1 Nisan sabahı bütün ülkeye yayacağız. Bu anlayışla İzmir’in her yerindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de bir önceki dönem kaybettiği belediyeleri de alarak büyük başarı sağlayacaktır. Bunu neye dayanarak söylüyorum. Kadınlarımız ve gençlerimiz, örgütümüz büyük bir özveriyle çalışıyor. Örgütten gelen, gençlik kolları ve İlçe Başkanlığı yapmış bir milletvekili olarak, ailesine ayırması gereken zamanı seçim çalışmalarına adayan kadınlarımıza, bizlere umut veren yürekli gençlerimize, kenetlenerek sokak sokak ev ev çalışan örgütümüze tekrar teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız, “Kim ekmeğini aşını işini büyütüyorsa ona oy versin. Kim derdine derman olacaksa ona oy versin.  Kentin geleceğini, ödediği vergiyi yani cüzdanını emanet edebileceği bir belediye başkan adayına oy versin.” Adres belli ve net" ifadelerini kullandı.

"TUNÇ SOYER SEFERİHİSAR'DA YAPTIKLARINI ŞİMDİ İZMİR'DE YAPACAK"

CHP'li Arslan çağdaş belediyecilik anlayışının altını çizerek, "İzmir yeni dönemde çağdaş belediyecilik anlayışı, kent kimliği, Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığı ve yerel kalkınma anlamında geliştirdiği belediyecilik uygulamaları ile Türkiye’ye ve bölge ülkelerine örnek olacaktır. Uluslararası Şeffaflık Derneği, Seferihisar Belediyesi’ni geçtiğimiz yıl hesap verilebilirlik ve  katılımcılık ilkelerine yönelik çalışmaları nedeniyle “Şeffaf Belediyecilik” ödülüne layık gördü. İzmir Büyükşehir adayımız Tunç Soyer Seferihisar’da yaptıklarını şimdi İzmir’de yapacak, bugüne kadar yapılan başarılı çalışmaları devam ettirecek, projeleri ve imza atacağı uygulamalar ile sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok yerindeki belediyeye örnek olacaktır. Bu enerjiyi ve rüzgarı İzmir daha şimdiden hissediyor. İzmir’deki bütün başkan adaylarımız bu rüzgarı İzmir’in her yerinde estiriyorlar. Adaylarımızın yarattığı etki ve halkta gördüğü karşılık gurur verici. Başarıya giden yol zor olsa da bu emeklerimiz boşa gitmeyecek ve İzmir Cumhuriyet’in değerlerine sahip, çağdaş ve gelişmiş bir il olarak Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinin kalesi olmaya devam edecektir." dedi.

Editör: Haber Merkezi