Sağlık personelinin Kovid-19 salgının başladığı günden bugüne kadar özveri ile çalışarak, salgın yükünü omuzladığını belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan,  "Bu mücadelede çok sayıda sağlık çalışanı, ülkemizin önemli bilim insanları yaşamını yitirmiştir. Sağlık çalışanlarının ağır iş koşulları ve artan ekonomik sıkıntılar sebebiyle istifa etmek zorunda kaldığı bilinmektedir" dedi.

SAĞLIKÇILARIN İSTİFASINI ÖNLEYECEK ADIMLAR ATILMALI 

Çalışma yoğunluğuna rağmen sağlık çalışanlarının iş yükünün hafifletilmesi ve ekonomik olarak rahatlatılması açısından yeterli düzenlemelerin yapılamadığını söyleyen CHP'li Arslan, "Meslek örgütleri tarafından da dile getirilmektedir. Salgının yeni varyantlarla dünyayı ve ülkemizi tehdit ederek hızla yayılmaktadır. Bu mücadelenin daha uzun süre devam edeceği görülmektedir. Bu sürecin atlatılmasında önemli bir görev üstlenen, toplum olarak fedakârlıklarını asla ödeyemeyeceğimiz sağlık çalışanlarının iş yükünü hafifletmek ve özlük haklarını iyileştirmek için bir an önce önlem alınması gerekmektedir" uyarısında bulundu.

2020-21 YILLARINDA İSTİFA EDEN SAYISI KAÇ?

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP'li Arslan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, "2020 ve 2021 yıllarında Sağlık Bakanlığı personeli olarak çalışmaktayken istifa eden sağlık çalışanı sayısı nedir? istifa eden personelin doktor, hemşire, anestezi uzmanı ve diğer sağlık personeli olarak dağılımı nedir?" sorusunu yöneltti.

Ek ödemeler hariç mesleğe yeni başlayan pratisyen hekim ve uzman hekim maaşı ile ek ödemeler hariç hemşire ve diğer sağlık personeli maaş miktarlarını da soran Arslan, "Sağlık personelinin çalışma koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesine yönelik olarak yeterli ve gerçekçi hangi önlemler alınacaktır?" diye sordu.

Editör: Haber Merkezi