CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.  Arslan, ‘bir asrı devirmiş, 103 yıl önce atılan gururlu ilk adımın ikinci yüzyılını yaşıyoruz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak ifade ettiği, gençliğimizin omuzlarında her daim heyecan ile taşıdığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.’ Diye konuştu.

‘19 Mayıs 1919 günü daha Samsun’a çıkarken amacının ‘millet egemenliğine dayalı tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak’ olduğunu söyleyen Büyük Atatürk’ün bu hedefe ulaşması, toplumu buna inandırmasıyla, halkı aynı hedef doğrultusunda örgütlemesiyle ve büyük bir inanç ve kararlılık içinde yılmaz bir mücadele ile kazanılmıştır’ diyen Arslan şöyle konuştu:

“Ulusal Kurtuluş mücadelemizin bağımsızlık meşalesinin yakıldığı bugün, büyük bir onur ve gurur içindeyiz. O gün hedeflenen milli egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türk devletine ulaşılması, bugün bizlere bir kez daha göstermiştir ki, Atatürk ilke ve devrimlerine sımsıkı sarılmalı ve asla bırakmamalıyız. Bizler, milli egemenliğe bağlı tam bağımsız Türkiye’nin neferleriyiz.

Bir asırlık ülke tarihimiz bize göstermiştir ki, Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşıldığında, medeniyetten, gelişmekten, kalkınmaktan, özgürlükten ve bağımsızlıktan mahrum kalmaktayız. Darbelerin, muhtıraların yaşandığı, demokrasimiz açısından, hukuk düzenimiz açısından, ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan pek çok zor dönemlere hep birlikte şahitlik ettik, yaşadık.

Son dönemde ise uygulanan yönetim sistemi ile birlikte, tüm bu alanlarda müthiş bir gerileme ve hatta çöküş yaşamaktayız. Bu durumundan toplumumuzun tüm kesimleri, işçisinden emeklisine, esnafından sanayicisine, herkes çok olumsuz etkilenmektedir. Tüm olumsuzluklar içerisinde bizi kaygılandıran asıl husus, gençliğimizin çok daha fazla umudunu yitirmesi, geleceğini görememesi ve ilk fırsatta yurtdışı hedefi ile hayata bakıyor olmasıdır. Gençlerimiz daha iyi bir gelecek, adalet, eşitlik, huzurlu bir hayat gibi nedenlerle yurt dışına gitmek istiyorlar.

Ancak, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bugün ulaştığımız sonuç, asırlardan beri çekilen millî felâketlerin yarattığı uyanıklığın eseri ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir. Bu sonucu, Türk gençliğine emanet ediyorum” ifadelerindeki şuur ve bilinçle, bizler bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız.

Ülkemize bir karabasan gibi çökmüş bu yönetim anlayışını da yine bu milletin azim ve kararlığı ile ilk sandıkta hep birlikte göndereceğiz.

Tüm ülke insanımızla, gençliğimizle, el el, omuz omuza, gönül gönüle birlikte yönetecek, birlikte üretecek ve birlikte bölüşeceğiz. Bunu Atatürk’ün bize bıraktığı değerlerden ve devrimlerden aldığımız inanç ve güçle yapacağız. O Yüzden bu bayram bizim, bu bayram memleketimizin 85 milyon yurttaşının, bütün gençlerimizin.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi