Altıok çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarındaki artışa dikkat çekerek “Bunun son örneğini Dikili’de Süleymancılar tarikatına bağlı olduğu söylenen özel bir Erkek Öğrenci Yurdu’nda gördük. Fakat ucunun kendisine veya suç ortaklarına dokunduğu her konuda olduğu gibi AKP bu konuda da olayın öğrenilmemesi, takip edilmemesi için hemen yayın yasağı koydu. İstiyorlar ki, devletin her kurumunda örgütlenen, ama özellikle ‘dindar ve kindar bir nesil’ yaratmak adına eğitim kurumlarında teşvik edilen tarikat ve cemaatlerin gerçek yüzü  öğrenilmesin” dedi.

Zeynep Altıok dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın sözlerine atıfta bulunarak “Dönemin bakanı ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyebilmişti! Bundan cesaret alan zanlı da bugün 12 yaşındaki çocuk için ‘kendi rızası vardı’ diyebiliyor” ifadelerini kullandı.

Altıok’un açıklamalarının satır başları şu şekilde;  

ALADAĞ’DA YAŞANANLARI UNUTMADIK

Gizlilik kararı konan soruşturmaların akıbetini hepimiz biliyoruz. Daha önce yaşananlardan biliyoruz. Ailelerin tehdit edilip, baskıyla, zorla veya parayla suçlamaların geri çektirildiğini, toplumsal tepki sona erdikten sonra dosyaların kapatıldığını unutmadık. Aladağ’da çocuklarımızın yanarak ölüşünü, evlatlarını kaybeden aileleri tehdit edenleri de unutmadık. İzmir milletvekilleri olarak Dikili’ye gideceğiz ve oradaki çeşitli STK’larla,  yetkililerle ve ailelerle görüşüp bu konuyu en ince ayrıntına kadar soruşturacağız. CHP olarak bu konunun örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

BU İKTİDAR CİNSEL İSTİSMARIN SORUMLUSUDUR

Milli Eğitim Bakanlığı tarikat ve cemaat yurtlarına izin verip, teşvik ettikçe  çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve şiddet olayları sistematik olarak yaşanmaya devam edecektir. Yoksul halk çocuklarını tarikat ve cemaat yurtlarına muhtaç bırakan, bu yurtlara bilinçli olarak yönlendiren, denetim yapmayan ve olaylar ortaya çıktığında basın yasağı getirip olayı kapatmaya çalışan iktidar, yaşanan çocuk istismarlarının baş sorumlusudur.

TARİKAT VE CEMAAT YURTLARI KAPATILSIN

15 Temmuz sonrası cemaatlerin yarattığı tehlikenin net bir şekilde ortaya çıkmış olmasına rağmen devlet kadrolarında bu defa hükümete yakın başka tarikat ve cemaatlerin kadrolaştığıyla ilgili ciddi iddialar ortaya atılıyor. Bazı bakanlıkların direk tarikatlar tarafından pay edildiği yine bu iddialar arasındadır. Bu konuda yani devlet içine sızan tarikat ve cemaatlerin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınmasına yönelik TBMM’ye verdiğimiz araştırma önergesi halen bekliyor. AKP bu konunun araştırılmasını ve ortaya çıkmasını istemiyor.  Çocuklarımızın her türlü eğitim, öğretim, barınma, can güvenliği ve sağlığından devleti yöneten AKP iktidarı sorumludur. İktidar, Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden tarikat-cemaat vakıflarıyla imzaladığı protokolleri derhal iptal etmeli; cemaat ve tarikat  vakıflarına/derneklerine ait tüm yurtları kapatmalıdır

Editör: Haber Merkezi