İZ GAZETE- AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis grup toplantısında konuştu. Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen güvenli bölgeye dair açıklama yapan Erdoğan, Rusya ve ABD ile varılan mutabakata da dikkat çekerek, “Belirlediğimiz güvenli bölge sınırları içinde halen teröristlerin bulunduğunu biliyoruz. Bizi ‘Teröristleri buradan çıkardık, buralar teröristlerden arındırıldı’ laflarıyla aldatamazlar. Buralar teröristlerden arındırılmış değil. Ne Tel Rıfat’ta ne de Münbiç’te halen teröristler oralardan çıkarılmış değil.” dedi.

ŞÜPHE ÜZERİMİZE YAPIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger ise, Erdoğan’ın ‘Bizi aldatamazlar’ sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Mutabakata varılan ABD’nin bile Türkiye’ye IŞİD lideri Bağdadi’nin öldürülmesine yönelik yapılan operasyonun içeriğine yönelik bilgi vermediğini belirten Aksünger, “ ‘Aman Türkiye bilmesin’ diye operasyon yapacak uçaklar dibindeki İncirlik üssünden değil, 700 km uzaktaki Erbil’den kalkıyor. Şimdi İdlib mi güvenli bölge? ABD, Fırat’ın batısında bu tür operasyonlara devam edecek görünüyor. Birbirimizi kandırmayalım, milleti de kandırmayın. Bu şüphe üzerimize yapıştı. Ne yazık ki!” dedi.

CHP’li Aksünger’in yaptığı paylaşımın tamamı şöyle:

“ Erdoğan: ‘Güvenli bölgede hâlâ teröristlerin olduğunu biliyoruz, bizi aldatamazlar’ Bağdadi neredeydi? İdlib’de… İdlib kimin kontrolünde? Türkiye’nin… Kimin evinde öldü güya? Huras El Din lideri El Halebi… Huras El Din kim? El Kaide’nin Suriye kolu Nusra’nın bir parçası… İdlib’de en baskın örgüt kim? Heyet Tahrir Şam, yani HTŞ... HTŞ kim? El Kaide’nin Suriye Kolu Nusra’nın kardeş kopyası… Başında kim var? Bağdadi’nin eski komutanı Colani… Güya HTŞ de, Huras El Din de IŞİD ile savaşıyor... Bu tamamen hayal ürünü. İdeolojik olarak birbirinin kopyası bunlar... Kişisel liderlik kavgası dışında aralarında sorun yok…

Bu örgütün temeli 2006 Irak’ta. Öyle ülkesi için savaşan özgürlük savaşçısı falan değiller… Bunlar Anayasa yazalım, halkı demokrasiye götürelim, hukuk ile yönetelim diyen hiç değiller… Bunu Dünya bilmiyor mu? Bize şüphe ile bakmıyorlar mı? Anlaştığımız (Güya) ABD bile Bağdadi operasyonunda bize işin içeriğini niye söylemiyor? ‘Aman Türkiye bilmesin’ diye operasyon yapacak uçaklar dibindeki İncirlik Üssü’nden değil, 700 km uzaktaki Erbil’den kalkıyor. Şimdi İdlib mi güvenli bölge? ABD Fırat’ın batısında bu tür operasyonlara devam edecek görünüyor. Birbirimizi kandırmayalım, milleti de kandırmayın. Bu şüphe üzerimize yapıştı. Ne yazık ki!!!”

Editör: Haber Merkezi