İZGAZETE - Kamuoyunun sert itirazlarına rağmen TBMM’de yasalaşan çoklu baro düzenlemesi sonrası birçok ilde yeni baro kurma girişimleri hızlandı. İzmir’de de AKP 24. Dönem milletvekili ve AKP İzmir eski İl Başkanı Ali Aşlık’ın baro kurma hazırlığı içinde olduğu haberinin duyulmasının ardından bir açıklamada bulunan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, Aşlık’ı Arabistanlı Lawrence’a benzetti. Çoklu Baro siteminin zihniyeti ve amacını yansıtması için Aşlık’tan daha iyi biri seçilemezdi sözlerini kullanan CHP’li Akdemir bu tip girişimlerin avukatları ve adalet emekçilerini yıldırmaması gerektiğini vurguladı.

DAHA İYİ BİRİ SEÇİLEMEZDİ!

Akdemir’in açıklaması şöyle;  ‘’Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan ve dünyanın en kadim mesleklerinden biri olan avukatlığın, ülkemizdeki kurumsal örgütlü yapısını, ben yaparım, yaptım oldu mantığıyla bölüp parçalayarak zapturapt altına alma girişimlerinin başarıya erişmesinden sonra Madımak katliamcılarının avukatı olarak da bilinen, AKP İzmir Eski İl Başkanı ve Milletvekili Ali Aşlık Baro kurma çalışmalarına başlamış. Zihniyet ve amacın yansıtılması için daha iyi biri seçilemezdi.

Adaletin, hukukun, hâkimliğin, savcılığın ve sonunda avukatlığın saygınlığını yerle yeksan eden bir iktidarın ele geçiremediği nadir kurumlardan olan baroları, bölerek kamu gücünü istismar etmesi ile karşı karşıyayız.

ARABİSTANLI LAWRENCE BENZETMESİ!

Siyasi iktidarın, İngilizlerin meşhur böl ve yönet politikasını, siyasi partilileşmiş, baroları kurması için görevlendireceği avukat Lawrencelar marifetiyle kısa bir dönem uygulayacak olması, çağdaş değerlere ve hukukun tek görevinin adaleti sağlamak olduğuna inanan avukatları, yani adalet emekçilerini yıldırmamalıdır. Zira bu baroların tümü halkın iktidarında kapatılacak ve eskiden beri süregelen barolarımız, yegâne baro olarak, hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi savunmayı sürdürecektir.

SENİ HİÇ SEVMİYORUM FEYZİOĞLU, DEDENİ DE SEVMEZDİM ZATEN…

Avukatlık mesleğinin icrasını ve yargı bağımsızlığını düşünmekten çok, mensubu olduğu iktidar partisinin talimatı ile ilk adımı atarak İzmir Barosunu bölmeye çalışan Ali Aşlık’a, İzmir’in avukat Lawrence’ı dersek teşbihte mübalağa etmemiş oluruz.

Not: Seni hiç sevmiyorum Metin Feyzioğlu, dedeni de sevmezdim zaten…’’

Editör: Haber Merkezi