İZ GAZETE- Yargıtay Üyesi İrfan Fidan'ın yalnızca 6 gün süren bu görevinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanmasına CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. AKP iktidarı döneminde Hakan Fidan ile İrfan Fidan'ın hızla yükseldiğini belirten Akdemir, "AKP döneminin ülkeye getirdiği yeni normallerin bir numarasına yazılabilecek birkaç kavramın başında torpil, kayırma, kollama gelir. Kimi fidanlar böyle boy verirken, kimileri darağacında boy vermiştir" dedi. 

AKP, devletin en önemli kurumlarını liyakatten uzaklaştırdı diyen Akdemir, "Ülkeye getirdikleri yeni normallerin bir numarasına yazılabilecek birkaç kavramın başında torpil, kayırma, kollama vb. gelir. Bu kavramlardan herhangi biri AKP anlayışının devletin en önemli kurumlarının nasıl yok edildiğini, geleneklerinin unutturulduğunu, yozlaştığını, liyakatten uzaklaşıldığını anlatmaya yeter de artar bile…" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamanın tümü:

Ağaç olmaya en yakın ve en genç ağaççıklara fidan ismi verildiğini biliyoruz. Bugün sizinle iki FİDAN’ın hikâyesini paylaşacağım.

1968 yılında doğmuş ve 53 yaşında olan birinin 33 yaşından önceki hayatından neredeyse tek bir hatıra, tek bir kayıt bile bulunmayan bir vatandaş 2001 yılından itibaren Türkiye’nin en önemli kurumlarında görünür olmaya başlıyor. 2003 yılından itibaren hızlı ama hıp hızlı bir şekilde iyi bir akademik performans sergileyerek doktor unvanını alıyor. II. Erdoğan hükûmeti döneminde (2007-2011) önce Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı ardından Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşar Yardımcılığı’na atanıp 45 gün sonra da Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı’na atanıyor. Ordu’da 1986-2001 yıllarında Astsubay Başçavuş olarak hizmet veren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en genç MİT müsteşarı unvanını alan ve yükselişi önlenemeyen bu kişi Hakan Fidan'dır.

'RESMEN HÜLLE İÇİN KULLANDI'

1999 yılında başsavcılık görevine başlayan bu fidan da bir önceki fidan gibi AKP döneminde hızla yükselişe geçmiş son yılların en kritik tarihi davalarında (FETÖ, MİT tırları, Balyoz, Gezi,…) kararlar vermiş, iddianameler hazırlamış, Şubat 2015’te İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Temmuz 2016’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmış. Yıllarca AK bir şekilde görev yapmış olan bu fidanın boy vermesine tabi ki destek olunması gerekliydi. 27 Kasım 2020 yılından Erdoğan tarafından Yargıtay üyeliğine atanan bu savcı, henüz 20 günlük Yargıtay üyesiyken Yargıtay’da yapılan Anayasa Mahkemesi Üyeliği seçimlerinde 107 oy alarak birinci oldu. Yargıtay deyim yerindeyse resmen hülle için kullanıldı ve Erdoğan’ın ataması için Yargıtay’ın önereceği 3 kişiden biri olan savcı, dün itibariyle Anayasa Mahkemesi Üyeliğine 12 yıllığına atanan İRFAN FİDAN oldu. Bir süre sonra başkanlığa muhakkak getirilecektir.
Başta da demiştim, AKP tarafından desteklenen, kökleri sulanan ve boy vermesine destek verilen bu fidanların boyu nerelere erişir zamanla göreceğiz... Garip bir ülkedeyiz, kimi fidanlar böyle boy verirken, kimileri darağacında boy vermiştir…Arada büyük fark var değil mi?

Editör: Haber Merkezi