İZGAZETE - CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, Tunç Soyer'e süt kuzusu projesinde kullanılan süt kutularınının üzerindeki gökkuşağı ve belediye binasının kolonlarının renkleri üzerinden yüklenen Hamza Dağ'a 'Meksika' örneğiyle seslendi. 

Meksika Hükumeti ile Germen Crew isimli sokak sanatçıları grubunun ortak çabası, suç ve toplumsal huzursuzlukla anılan Pachuca Bölgesi'ndeki Palmitas Mahallesi'ni rengârenk bir hâle getirmiş, herkes tarafından büyük beğeni kazanan proje toplumsal anlamda da çok başarılı olmuştu. Yapılan çalışma ile Palmitas Mahallesi gökkuşağı renklerine boyanmış hem mahallede istihdam imkanı sağlanmış hem de suç oranının düşmesi sağlanmıştı. 

Meksika'daki uygulama ile mahalledeki suç oranının düştüğünü vurgulayan Akdemir'in açıklaması şöyle; 

DÜNYAYI GÜZELLEŞTİREN RENKLERLE KAVGA EDEN BİR ZİHNİYET

''İnsanlık, bir doğa mucizesi olan renklerin etrafında anlamlanmış, renklere anlam yüklemiş, sembolleştirmiş, benimsemiştir. Birçok sanat dalının en önemli bileşeni olmuş renkler… Hayatı ve dünyayı güzelleştiren ve insanlığa bahşedilen renklerle bile kavga eden bir zihniyet, bir akıl…

Bırakın modern toplumları, avcı ve toplayıcı toplumlar bile mağara duvarlarına, kendilerini ifade etmek için, farklı renklerde resimler bırakmıştır. Her devlet kendisine, bir sembol seçmiş, yaratmış ve bunu renklerle ifade etmiş.

İnsanlık dahi renklidir, siyah, beyaz, sarı ırklardan olduğumuz söylenir…kızımız olduğunda pembe, oğlumuz olduğunda mavi renklerle donatılır odalar toplumsal cinsiyet bile renklerle şekillendirilir. Siyasi hareketler ile renklerle ifade edilmiştir mesela Turuncu Devrim. Toplumdan topluma anlamı değişir renklerin, mesela beyaz saflık temizlik, kırmızı enerji tutku, yeşil huzur maneviyat, siyah güç anlamına gelir. Toplumdan topluma hatta insandan insana farklı anlamı ve etkisi olan renklerle kavga etmeye başlamış bir iktidar…

Büyükşehir belediyesinin kolonlarının resimlerini paylaşan AKP’li Hamza Dağ renkleri silin demiş Bir iktidar düşünün ki kendisini sadece inşaatla ifade edebilsin. Taş üstüne taş koymak, çivi çakmak değimlerini bu iktidar zamanında çok duyduk. Beton ve asfalttan başka bir şeyle kendisini ifade edemeyen bir siyasi partinin sosyal bir proje üretememesi normal…

'BU RESME İYİ BAKIN HAMZA DAĞ'

Bu resme, iyi bakın Sayın Hamza Dağ, Meksika-Pachuca’da bulunan Palmitas adında bir gecekondu mahallesi. Mahallenin en önemli özelliği suç oranının çok yüksek olmasıymış. Uyuşturucu satışı, hırsızlık, gasp vs.

YAŞASIN RENKLERİN KARDEŞLİĞİ!

Mahalle gökkuşağı renklerine boyanarak hem suç oranı düşürülmüş, hem de mahallede büyüyen çocukların suça yatkınlığının önüne geçilmiş. Kimsenin aklına da sizin paylaştığınız gibi düşünceler gelmemiş.

Büyükşehir Belediyesi’nin 3-5 kolonundaki renklerden neden rahatsız olunur anlamak mümkün değil.

Belediyenin kolon renklerinden rahatsız olacağınıza, belediyenin CV bankasında bulunan 200 bin CV’den rahatsız olun. Bu 200 bin CV’nin 600’ü doktoralı.

9 yıldır yürüttüğünüz milletvekilliği görevine partinizin il gençlik kolları başkanı olarak geldiniz. Bedeniniz hala genç, ancak 9 yılda çok yaşlanmışsınız Sayın Dağ.

Son olarak, siyahın bir diğer anlamı da yastır. Anadolu’da insanlar sevdiği birini kaybettiğinde siyahlara bürünür. Bugün günlerden Suruç, gün kara Sayın Dağ.

Yaşasın Renklerin Kardeşliği…''

Editör: Haber Merkezi