GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi’ni ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP’li Ağbaba, CHP’nin, Merkez Bankası rezervlerinin harcanmasıyla ilgili iktidara yönelttiği ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ sorusu hakkında konuştu. Ağbaba, CHP’nin il ve ilçe binalarına astığı ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ pankartlarının Valilik kararlarıyla indirilmesine de tepki gösterdi. Ağbaba ayrıca, CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve 8 CHP’li milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekesinin TBMM’ye sunulmasına yönelik de çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

‘EMİNE ERDOĞAN’IN BİLEZİKLERİ OLSA SORMAZDIK’

CHP’nin, Merkez Bankası rezervlerinin harcanmasıyla ilgili iktidara yönelttiği ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ sorusu hakkında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “ Bize, ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ diye niye soruyorsunuz diyorlar, Emine Erdoğan’ın bilezikleri olsa, Tayyip Erdoğan’ın oğlunun parası olsa sormazdık. Ama bu 128 milyar dolar kimin biliyor musunuz? Sırtında 75 kuruşa kağıt satan adamın, yaz kış 50 kuruşa midye satan adamın, pamuk helva satıp evine ekmek götüren adamın parası…” dedi.

‘DEMEK Kİ 128 MİLYAR DOLAR ÇALINMIŞ’

CHP’nin il ve ilçe binalarına astığı ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ pankartlarının Valilik kararlarıyla indirilmesine de tepki gösteren Ağbaba, “Pankartları ne için indiriyorlar. Suç unsuru olduğu için. Demek ki 128 milyar dolar çalınmış, hukuksuzca iç edilmiş. Yoksa niye o pankartlar indirilsin. Suç unsuru var deniyor, savcıları tebrik etmek lazım, biz de bunu diyoruz, ‘burada suç var’ diyoruz. Burada bir suç var ama suçu işleyen biz değiliz! Suçu işleyen, fakir fukaranın 128 milyar dolarını yiyenlerdir!” diye konuştu. 

‘BEDELİ NEYSE ÖDERİZ!’

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve 8 CHP’li milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekesinin meclise sunulmasına ilişkin konuşan Ağbaba, “Genel Başkanımız da dahil olmak üzere bize de fezleke geldi. Bizim sesimizi kısamazlar. Bedeli neyse öderiz. Cezaeviyse cezaevi! Bu memleketin refahı, demokrasisi için o bedel neyse ödemeye hazırız” dedi.

Editör: Haber Merkezi