İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 31 Mart'ta yapılan yerel seçimler sonrasında Tunç Soyer'in göreve gelmesinin ardından değişim devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı şirketlere yapacağı atamalar büyük oranda netleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı şirketlerde görevlere 31 Mart yerel seçimlerinde aday adayı olan isimlerin geçmesi dikkatlerden kaçmadı. Yerel seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Karabağlar Belediye Başkan adayı olan Heval Savaş Kaya ve Mehmet Şakir Başak'ın yanı sıra İyi Parti ile yapılan Millet İttifakı kapsamında İyi Parti'ye bırakılan Tire'de Belediye Başkan aday adayı olan Burak Alp Ersen'in Belediye'nin şirketlerinde görev alacağı bilgisine ulaşıldı.

Taraflara konuya ilişkin tebligat gelmemiş olmasına rağmen atamalar ve revizyonlara kesin gözüyle bakılıyor. Bu kapsamda  ESHOT Genel Müdürlüğü görevi yapan Raif Canbek, İZSU Genel Müdürlüğü’ne getirilirken, Canbek’ten boşalan ESHOT Genel Müdürlüğü’ne Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunan Erhan Bey atanacağı öğrenildi.

İZBETON'A ERSEN, İZELMAN'A KAYA GETİRİLECEK

İZBETON Genel Müdürlüğü’ne yerel seçimlerde Tire Belediye Başkan Aday Adayı olan Burak Alp Ersen’in, İZELMAN Genel Müdürlüğü’ne yerel seçimlerde Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı olan Heval Savaş Kaya’nın getirildiği öğrenildi. Karabağlar'da Cumbhuriyet Halk Partisi'nde aday adayı olan bir diğer isim olan Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın ise Ege Şehir Planlama Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandığı belirtildi.

KAYA VE BAŞAK KARABAĞLAR İÇİN YARIŞMIŞLARDI

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan aday adayları Heval Savaş Kaya ile Mehmet Şakir Başak'ın 31 Mart yerel seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan adayı olmak için yarışmışlardı. Ancak 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar'da önceki dönem Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu tekrar aday göstermişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafında yapılacak atamalar sonrasında Heval Savaş Kaya'nın İZELMAN'a, Mehmet Şakir Başak'ın ise Ege Şehir Planlama Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanması bekleniyor.

CANAN KARAOSMANOĞLU İZFAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE

Soyer, SODEM'de birlikte görev yaptığı Avukat Canan Karaosmanoğlu’nun İZFAŞ Genel Müdürlüğü’ne getirirken,  Daha önce Genel Sekreter Yardımcılığı görevine, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak getirilmişti. İZENERJİ, İZDENİZ, İZMİR METRO A.Ş, Grand Plaza Genel Müdürleri’nin ise görevlerine devam edeceği öğrenildi. Öte yandan şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin önemli bir bölümünün değiştiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi