Ankara Bilkent Üniversitesi’nde dün gerçekleştirilen CHP 37.Olağan Kongresi’nde Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak girdi ve beklenildiği gibi yeniden Genel Başkan seçildi.

Kurultayın ikinci gününde ise esas mücadele Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’na girmek için yaşanacak. 60 kişiden oluşacak PM’ye İzmir’den kimlerin gireceği merakla bekleniyor. Çarşaf liste ile yapılacak PM ve YDK seçimi için başvurular saat 10.15’te sona erdi. CHP tüzüğüne göre Parti Meclisi ya da Yüksek Disiplin Kurulu'na aday olmak için 10 delegenin imzası gerekiyor. Aday olmanın ikinci yolu ise genel başkanın listesinde yer almak. Şu ana kadar gelen bilgilere göre PM için 230 kişi, YDK için ise 60 kişi başvuru yaptı. 

EDNAN ARSLAN 'ADAYIM' DEDİ!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile adaylığını açıklayan isimler arasında yer aldı. Arslan şu sözleri kullandı; ‘’

37.İktidar Kurultayımızla Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yola çıktık. Hedefimiz İktidar ve daha güzel bir Türkiye için Parti Meclisi Üyeliğine Adayım.''

Arslan’dan önce İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Mehmet Ali Çelebi adaylığını açıklayan isimler arasında yer almıştı. 

Öte yandan kurultaydaki PM ve YDK üyelikleri için yapılacak seçimden önce grup başkan vekillerinin milletvekillerine ‘aday olmak için başvuru yapmanıza gerek yok, Kılıçdaroğlu’nun tercih edeceği isimler kendisini zaten listede görecek’ mesajı verildi.

Editör: Haber Merkezi