CHP Konak İlçe Örgütü'nün 6 Kasım Pazar günü yaptığı ve mevcut Başkan Mehmet Şakir Başak'ın kazandığı ilçe Kongresi sonrası itirazlar sürdü. İlçe Başkan Adayı Özgür Kaplan ve ekibi, İlçe Seçim Kurulu'na yaptıkları itiraz reddedilince bu kez CHP İl Başkanlığı'na itiraz dilekçesi verdi. CHP İl binası önünde basın açıklaması yapan Kaplan, "İzmir'de pazar günü demokrasi havasıyla bir şölen havasında İlçe kongresine başladık. Hepimizin amacı İzmir'de birlikteliği sağlamak. İzmir'in Türkiye'nin batıya açılan penceresi olduğunu, Ankara'nın Çankaya'sı olduğunu İstanbul'un Kadıköy'ü, Beşiktaş'ı olduğunu hepimiz biliyoruz. Burası CHP'nin en çok değer verdiği yerlerden birisi ve bizim büyük oy potansiyelimiz olan bir yer. Biz buraya birliktelik, arkadaşlık, kardeşlik havasıyla geldik. Kongremizi de aynı havada başlattık, aynı havada bitmesini isterdik. Biz listemizi verdik ama 9 dakika gecikmeli teslim ettik. Evet bu bir gecikmedir. Kongrede divan başkanının sunduğu süreden 9 dakika gecikmeli oldu" dedi.

Kongreye tek listeyle gidilmesiyle delege vicdanının yaralandığını öne süren Kaplan, "İzmir tarihinde bir ilk yaşandı, hiçbir kongremizde bu kadar az sayıda katılım olmamıştır. Hiçbir kongremizde bu kadar başkanın üzeri çizilmemişti. Delege vicdanı bu kadar rahatsızlanmamıştır. Bu kongrenin yenilenmesini, ortak kucaklaşan listeler çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu. Kongre Divanı'nın yanlı tutum aldığını savunan Kaplan, "Burada 13 milletvekilimiz var, hiç vekilimiz yokmuşçasına, Sakarya Milletvekili tombaladan çıkar gibi önümüze sunuldu. Kongreyi tek kelimeyle katletti. Demokrasi ruhu kesinlikle zedelendi. Bu kongrede seçim hakkı, yarış hakkı elimizden alınmıştır. Kimsenin partimizi bu duruma sokmaya hakkı yoktur" dedi.

İlçe Seçim Kurulu'nun reddetme gerekçesini bildiklerini, bu konuda yetkisiz olduğunu söylediklerini kaydeden Kaplan, "Anayasal bazı haklarımız var burada ama İlçe Seçim Kurulu bakmıyor. Tamamen yetkili organın tüzük ve yönetmelikle ilgili konu olduğu için İl Başkanlığı'nı adres gösterdi. CHP İl Başkanlığı da itirazımızı reddederse mahkemeye gitme alternatifimiz var. Bu konuda arkadaşlarla konuşup karar vereceğiz" dedi. Kaplan daha sona CHP İl Başkanlığı'na, Konak Kongresi'ne yönelik itirazlarını içeren dilekçeyi teslim etti.

Editör: Haber Merkezi