Açıklamayı örgüt adına CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak yaptı. Başak, açıklamasında 15 yıllık AKP iktidarının ekonomiyi getirdiği noktalara değinirken, 'ekonomik istikrarsızlık ve bu kara tablonun bedeli 80 milyonun üzerine yüklenmeye çalışılıyor' diye konuştu.

İşte yapılan açıklamanın tamamı:

"15 yıllık AKP iktidarının ekonomik açıdan ülkeyi getirmiş olduğu durumum vahim olduğunu ve bunun 80 milyon insanın hayatına etki ettiğini görüyoruz.

Bir ülkede saraylar büyüdükçe halk büyümüyor. Şu anda Türkiye’nin en zengin yüzde 20’lik kesimiyle en yoksul yüzde 20’lik kesimi arasında 7 kat fark var. En zengin yüzde 10’luk kesim ile en yoksul yüzde 10’luk kesim arasında 14 kat fark var ve bu fark günden güne artmakta. Bu da gelir adaletinin ne kadar adaletsiz olduğunu göstermekte ve bu gelir adaletsizliği 15 yıllık AKP iktidarının en uç noktaya geldiğini göstermektedir.

Bu gün Türkiye servet dağılımına bakıldığında en zengin yüzde 1’lik kesim yüzde 50’lik serveti elinde tutuyor. Yani bir avuç insan tüm kaynakları eline almış ama 80 milyon bu kaynaklara erişmekte zorlanıyor. İnsanlar geçim sıkıntısıyla yaşamaya çalışırken üstüne üstlük son ÖTV zamlarıyla insanların hayatı daha da zorlaşmıştır.

AKP iktidarının siyaseti; üreten bir siyaset değil tüketen bir siyaset anlayışını ülkede hakim kılmıştır. İşsizliğin hat safhada olduğu, 6 milyon işsizin olduğu enflasyonun iki haneli rakamlarla sabitlenmesinin ana nedenlerinden biriside yukarıda bahsettiğimiz saray ekonomisini refah içinde tutmaktır. Saray anlayışının getirdiği durum budur. Bugün toplumun geldiği nokta toplumsal barışın ortadan kalktığı ekonominin dibe vurduğu getirilen eğitim sisteminin eğitimsizlik sistemi olduğu yani kısaca ülkenin bulunmuş olduğu durum yolsuzluk, umutsuzluk, istikrarsızlık içinde bunalıma girmiş bir toplum.

Şimdi 15 yıllık AKP iktidarının, bu ekonomik istikrarsızlık ve bu kara tablonun bedelini 80 milyonun üzerine yüklediğini görmekteyiz, Yüzde 40’lara varan ÖTV zamlarıyla. Bir yandan da emekçinin cebine el atarak dar ve orta gelirli memurun, işçinin vergisini arttırıyorsunuz. Buda yetmiyormuş gibi özgürlük peşinde olan gençlerin internetine yeni vergiler getiriyorsunuz. Ne yazık ki geçmişte insanlar maaşlarından mutfak masraflarından kısarak kötü gün için aldıkları altınları yastık altına koyuyorlardı, doğrudur ancak şunu bilmiyorlar. O kötü gün için ayırdıkları çeyrek altınları 15 yıllık AKP iktidarında vatandaşlarımız harcadılar, sünnet düğününde harcadılar, nişanlarında harcadılar, düğünlerinde harcadılar, okul masraflarında harcadılar.

Şimdi düğüne davetli insanlar bırakın çeyrek almayı yeni çıkarılan 1 gram altını takmakta zorlanıyor, bırakın tasarruf edip çeyrek altını yastık altına koymayı, geçimini tam olarak sağlayamıyor.

Türkiye de çeyrek altınların yerini alan gram altınlar bastırılarak, Türk toplumunda olmayan gram altın çeyrek altın yerini almıştır. AKP iktidarının ekonomiyi getirdiği durum ortada. Şimdi bizde yastıklarımızı aldık yastık altının boş olduğunu bir kez daha Sayın AKP Genel Başkanına haykırmak istiyoruz. Buradan bizde yeni bir ekonomik ve istihdam sağlatacak bir araçla karşınıza geldik. Hindistan, Vietnam, Kamboçya ve Çin’de kullanılan bu çek çek aracının Türkiye’de Türk toplumunda taksilerin yerini alacağını düşünüyoruz. Bu ÖTV, benzin zamlarıyla artık yeni şehir içi araçlarının bunlar olacağını düşündük. Bu modeli Konak İlçe Başkanlığı olarak hazırladık. Bir nebzede olsa istihdama ve milli gelire de katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Evet değerli arkadaşlar, Çeyrek altının yerini gram altının aldığı, şehir içi araçlarının yerine çek çeklerin yer aldığı 15 yıllık AKP iktidarının Türkiye yi getirdiği durum budur.

Sizin bu istikrarınızı yürütebilmeniz için ve bu anlayışla devam ettirmeniz için emekçiden, emekliden, çiftçiden esnaftan yana değil kendinizi ayakta tutmak için ihtiyaç duyduğunuz yandaş sermayeden yanasınız. Kısacası demokrasi yoksa istikrar gelmez, istikrar yoksa güven oluşmaz, güven yoksa kalkınma toplum için olmaz, tam da bu nedenle özgürlük, demokrasi, laiklik mücadelesini devam edeceğini ve biz halkımızın yanında hiç yılmadan omuz omuza mücadele edeceğiz mutlaka bu kurduğunuz düzeni değiştireceğiz."

Editör: Haber Merkezi