CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi, İz Tv’de Pınar Teke ile Gün Doğdu programının canlı yayın konuğu oldu. Serhadbeyi, kadın kolları olarak yaptıkları çalışmalardan, pandemi döneminde iktidarın süreci yönetim şekline dair değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına AKP ve MHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında yürüttüğü, 'İskeleye Yunan komutanın adını verdi' sözleriyle başlattıkları linç kampanyasını değerlendirerek başlayan Serhadbeyi, “Nereden bir şey buluruz da CHP’li belediyelere iftira atarız deniliyor. Sıkıntı burada başlıyor. Bilmeden bir şeyi öğrenmeden çirkin iftiralarla bir yerlere varacaklarını düşünüyorlar. Geçici olarak gelen iskele yüzünden bu kadar gündem yaratılması anlamsızdır. Bunların dışında yapılan diğer hizmetleri görsünler”

‘ESNAF PERİŞAN HALDE’

Türkiye’nin ekonomisine ve özellikle salgın süreciyle birlikte esnafın zor durumda olduğuna da değinen Serhadbeyi, “Açıkçası esnaf perişan durumda. Pandeminin ilk zamanlarını ‘kredi alarak hallederiz’ diye düşünen esnafımız, yeterli destek ve tedbir alınmadığı için borçları katlandı. Bu yüzden de çok zor durumdalar. Yanlarında çalışan personelde kötü durumda. Memura, işçiye ve emekliye verilen komik rakamları ve zamları görüyoruz” dedi.

‘VATANDAŞIN GÜNDEMİ BAŞKA’

Devletin her yerde herkesten sorumlu olması gerektiğinin altını çizen Serhadbeyi, ‘Devlet ana, baba kavramı nerede kaldı’ açıklamasında bulundu. Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını da sözlerine ekleyen Serhadbeyi, “İnsanlar konuşmaktan ve yazmaktan korkuyor. Kendilerinin gösterdiği gündem ile vatandaşın gündemi çok farklı” dedi.

Salgında alınan önlemler içerisinde uzaktan eğitim sistemine geçilmesine yönelikte değerlendirme de bulunan Serhadbeyi, herkesin aynı koşullarda eğitime ulaşamadığının altını çizdi. Serhadbeyi, “Eğitim bir disiplin şeklidir. Öğrenciler bu süreçte çaba sarf ediyorlar ancak bir yerde pes edecekler. Yani çocuklar akıllarındaki soruyu tam olarak soramıyorlar. Bu süreçte hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından adaletsizlikte arttı. Kimisi koşullara kolay ulaşırken kimisi ulaşamıyor. Öğretmenlerimiz elinden gelenin fazlasını yapsa da, tableti ve interneti olmayan öğrencisine nasıl ulaşacak” açıklamasında bulundu.

‘SEVGİMİZİ KAYBETTİK’

Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerinin mevcut iktidarla birlikte arttığı öngörüsünde bulunan Serhadbeyi, “Yapılan bir araştırmaya göre kadınlar için yaşam kalitesinin en yüksek olduğu 167 ülke içerisinde, ülkemiz 117.sırada yer alıyor. Mevcut yönetim iktidara geldiğinde öldürülen kadın sayısı 83 iken, günümüzde ise bu rakamlar 300’ e ulaşmış durumdadır. Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Ancak sevgisiz bir toplum olduk ve kısacası birbirimize karşı sevgimizi kaybettik” dedi.

‘UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Serhadbeyi, “Öncelikle Abdül Başkanımız kadına yönelik her konuda duyarlı birisidir. Sosyal yardımlarda da elinden geldiğince herkese ulaşmaya çalışıyor. Başkanımız oldukça deneyimli ve ismi marka olmuştur. Kadın Kolları olarakta Başkanımızla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz günlerde Sinovac aşısı olmasını da değerlendiren Serhadbeyi, çoğu konuda olduğu gibi burada da güvenin kalmadığını ve süreçte içerisinde hiç bir şeyin şeffaf olmadığını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi