SERAP ATKAN - HAYDAR KOÇAK / İZ GAZETE - CHP Genel merkezi önünde açıklamalarda bulunan Gruşçu, “Yerel seçimler öncesi böyle bir sürecin içine girilmesi CHP’ye zarar veriyor.” şeklinde konuştu
 İşte Gruşçu’nun açıklaması:

“Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üst yönetimini hedef alan söylemler ve çeşitli tavırlara yönelik olmak üzere Ankara’da, Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezine geldiğimizde yaptığımız ilk iş muhalif olan arkadaşlarımızla ele ele, kol kola onların da ellerini sıkarak demokratik taleplerini anlamak ve algılamak oldu. Birlikte bu geminin içerisinde hareket ettiğimizi düşünerek bir takım düşüncelerimizi onlara ifade ettik. Hatta buyurun hep beraber girelim demokratik taleplerimizi birlikte ifade edelim gibi  söylemde bulunduk ama onlar şu anda mücadelelerine devam etmek istiyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hemen seçim sonrasında dışardan gelen bir etkiyle, içerde bireysel siyaset anlayışıyla selden kütük kapma derdinde olanların, yerel seçim öncesinde böyle bir sürecin içerisine girmesi Cumhuriyet Halk Partisine zarar verdiğini ifade ederek hem kamuoyu önünde hem basın önünde açıklıyoruz. Partide bir ikilik varmış gibi hava yaratmaya çalışanlara karşı biz burada parti Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nu ve aynı zamanda da parti üst yönetimini desteklemek için buradayız. Şu anda partimizin Türk demokrasi tarihinin aklı ve vicdanı olan ve Türk siyasal tarihinde bir çok toplumsal meseleyi göz önüne almış, tarihi bir misyonu olan partimizin aslında ne kadar büyük ve önemli olduğunu sadece Türkiye için değil Dünya demokrasi  adına ne kadar önemli olduğu düşünerek bu bölünmeyi ortadan kaldırmak ve partimizin içinde böyle bölünme olmadığını, parti için demokrasi gereğinde herkesin haklarını ifade ettiği bir ortamdayız. Ancak biz oyuna gelmeyeceğiz. Şu an da Cumhuriyet Halk Partisi ve partililer olarak tek vücut hep beraber birlik ve beraberlik içinde durma günüdür. Yerel seçimlere giderken daha fazla birbirimize omuz omuza kol kola sarılarak hareket edeceğiz. Onun için genel başkanımızı ve parti üst yönetimini destekliyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi