CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İz Web Tv'de yayınlanan 'Barış Özdil ile Şeffaf Dosya' programının konuğu oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Gruşçu, sözlerine AKP Rize Fındıklı İlçe Başkan Yardımcısı Gamze Pala'ya Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Türkiye'nin kadın cinayetlerinin son bulması yönünde tedbirleri alacak güce sahip olduğunu aktaran Gruşçu, İstanbul Sözleşmesi'nin derhal uygulamaya geçirilmesini istedi.

‘VATANDAŞA UMUT OLUYORUZ’

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Konaklılar için çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Gruşçu, "İnsanlara sadece 'evde kalın' çağrılarını yapmak yeterli değil. İhtiyaçlarının da karşılanması gerekiyor. CHP Konak ilçe örgütümüz ve Konak Belediyemiz ile birlikte çok hassas şekilde çalışıyoruz. Vatandaşa umut olmaya, ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak için mücadele ediyoruz." diye konuştu. Sosyal yardım için koşturduklarını ancak bunun yeterli olmadığını söyleyen Gruşçu, sosyal devlet kavramının yeniden hayata geçirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin tüketen ama üretemeyen bir ülke haline gelmesini ise eleştirdi.

‘İKTİDAR KULAĞINI KAPATMIŞ’

Koronavirüs ile mücadelede AKP iktidarının sınıfta kaldığını vurgulayan CHP’li Gruşçu, böyle bir yorumu yapmak için evde çaresizce bekleyen insanları dinlemenin yeterli olduğunu söyledi. Kendilerine her gün her kesimden insanın ihtiyaçlarının karşılanması isteğiyle yüzlerce çağrı aldıklarını kaydeden Başkan Gruşçu, “Biz tüm CHP örgütleri ile yerel yönetimlerimizle bu ihtiyaçların giderilmesi için mücadele veriyoruz ancak AKP iktidarı kulaklarını kapatmış görünüyor. Sosyal devletin hatırlanmasını da bu yüzden istiyorum. Sosyal devlet olursanız kent yoksulluğunu ortadan kaldırabilirsiniz, gelir dağılımındaki dengesizliği bitirebilirsiniz. Aksi halde bu sorunları yaşamaya devam ederiz” diye konuştu.

‘BELEDİYELERİMİZ HİZMET ÜRETİYOR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; “Aile sigortası çıkarılmalı. Her yoksul aileye 2 bin liralık ödenek ayrılmalı” önerisini yineleyen CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “İktidar maalesef insanımıza umut olamadı. Maske bile dağıtmaktan aciz bir iktidardan bahsediyoruz. Ama bakın CHP’li belediyelerimizin tümüne, ne kadar güzel işler yapıyorlar. AKP iktidarının bir türlü dağıtmayı beceremediği maskeleri İzmir Büyükşehir Belediyemiz metrolara vs. maskematikler koyarak ücretsiz veriyor. Bornova Belediyemiz hasta numune aracı üretiyor. Çiğli Belediyemiz sağlık çalışanları için koruyucu yüz siperlikleri, entübe kutuları üreterek katkı sağlıyor. Konak Belediyemiz tüm mahallelerde temizlik çalışmalarını yapıyor, hiçbir mahalleyi hizmetten mahrum bırakmıyor. Erzak yardımları eksiksiz yapılıyor. Sokağa çıkma yasağı olan özellikle 65 yaş üstündeki vatandaşlarımız için gündelik destek veriliyor. Ancak gel gelelim AKP iktidarı tüm bu hizmetleri görmezden gelerek kendi başarısızlığını örtmeye çalışıyor. CHP’li belediyeleri sürece dahil etmemek için elinden geleni yapıyor. Böyle bir anlayış olamaz” ifadelerini kullandı.

‘CHP İKTİDARDA OLSAYDI…’

“Bugün CHP iktidar olsaydı, Kovid-19 mücadelesinde ne yapardı?” sorusuna ise Başkan Gruşçu şu cevabı verdi: “CHP iktidarda olsaydı, kimsesizlerin kimsesi olurdu. Asla hizmetlerde kimseyi ayırmazdı. Sürecin şeffaf yönetimi için tüm sorumluluklarını yerine getirirdi. Mutlaka maddi ve manevi tüm destekler sağlanırdı. İşçi çıkarmalar yasaklanır ve işsizlik fonundan işverenlere destek verilirdi. Halkın devlete bağış yapması istenmez, devlet bizzat halk için çalışırdı. Sokağa çıkma yasağını derhal ilan ederdik. Parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyeler sürece dahil edilirdi. Kovid- 19’u siyasi değil insani bir sorun olarak ele alırdı. Mücadele eden belediyeler karalanmazdı. Sağlık çalışanlarının tıbbi ve konaklama ihtiyaçları acilen çözülürdü. KHK ile görevlerine son verilen ve hakkında hüküm bulunmayan sağlık çalışanları görevlerine iade edilirdi. Askeri hastaneler açılırdı. Yerel yönetimlere destek olunur, bugünkü gibi belediyelerden kesinti yapılmazdı. İşçilerin, çiftçilerin borcu faizsiz olarak ertelenirdi. Ücretli ve kursiyer öğretmenlerimizin mağduriyetleri giderilirdi. KOBİLER için sicil affının çıkarılırdı. Yoksullar, işsizler sağlıkları ile uğraşırken ödeyemedikleri faturaları düşünmek zorunda kalmazdı. Sağlık çalışanlarına her ay iki maaş tutarında ücret ödenirdi. Kamu özel işbirliği ile yapılan yol, köprü gibi alanlardaki hazine garantileri kaldırılırdı.”

Türkiye’nin yönetilemediğini, uçurumun kenarında bir ülke olduğunu kaydeden Gruşçu, artık CHP’nin ve CHP’li belediyelerin hamlelerinin genele yayılacağını ümit ettiğini aktardı. Baskı ortamının bitip, güzel ve aydınlık geleceğin yakın olduğuna inandığını da dile getirdi.

‘ADALETİ OLMAYAN YASA!’

Yeni İnfaz Yasası’nı da değerlendiren CHP’li Gruşçu, “Adaletin tecelli etmediği süreci daha önce çok yaşadık ve buna şimdi de devam ediliyor. Basın üzerinde çok ciddi bir baskı var. Aklın, bilimin öne çıktığı kurumlarımız teokrasi ile yönetiliyor. Doğru haberi tarafsızca duyuran gazetecilerimiz ne yazık ki parmaklıklar arkasında. Bunu kabul edemeyiz! RTÜK medya üzerinde bir sopa olarak kullanılıyor. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Bizim aydın gazetecilerimizi de asla susturamayacaklar. Biz CHP olarak bu aydın gazetecilerimizle birlikte mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Gruşçu, adaleti olmayan bu yasanın CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi