ODTÜ içinde yer alan Kavaklık ormanına  yapılmak  istenen usulsüz  KYK Yurdu çalışmalarına  gelen tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Gezi olaylarından sonra bir kez daha genç  nüfusun doğa bilincinin ne kadar yüksek ve mücadelenin örgütlü olduğunu görmemizi sağlayan  bu günlerde CHP Konak Gençlik  Örgütü'nden de destek gecikmedi. CHP Konak Gençlik  Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Okan Uslu, "Ankara'da yapılan bu usulsüz çalışmalara Türkiye'nin dört bir yanından destek vermeye ve direnmeye devam edeceğiz. Ankara'nın ve Odtü onurlu direnişinin yanındayız" dedi. 

Sosyal medya üzerinden  #VazgeçmeSendeSarıl hashtagiyle başlatılan  çalışmaya destek yağdı. Geçen hafta başlayan ağaç kesimlerine, Türkiye'nin her köşesinden gelen tepkiler, öğrencilerin baskıları, protestolar ve milletvekillerinin çalışmaları sayesinde durduruldu.

NE OLMUŞTU?

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsü içerisinde yer alan 40 dönümlük arazi, daha önce öğrenci yurdu yapımı için 49 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bedelsiz olarak tahsis edilmişti. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurdunun yapılmasına karşı olan ODTÜ'lü öğrencilerin 55 gündür nöbet tutukları alana geçtiğimiz günlerde polis müdahalesi ile iş makinaları giriş yapmıştı. Öğrencilerin zorla alandan uzaklaştırıldığı ormanlık alanda dün kesim işlemlerine başlanmıştı.

Editör: Haber Merkezi