ECE ÇOLAK/İZ GAZETE- Konak Kemeraltı Girişi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Halime Yurtseri ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu konuşmacı olarak yer aldı. İki konuşmacı da ülkede günden güne artan yoksulluk ve işsizlik hakkında konuştu.

Konuşmasına artan yoksulluk ve işsizlik ile beraber sosyal yardım almaya muhtaç kalan yurttaşlara dikkat çekerek başlayan Halime Yurtseri, “2020 yılında 6 milyon 630 bin hane sosyal yardım almak durumunda kaldı” ifadelerini kullandı.

Konak İlçe Başkanlığı Sosyal Hizmetler Komisyonu olarak görev süresi boyunca ihtiyaç sahiplerine bulundukları yardımlardan bahseden Yurtseri,“Çalışmalarımızda beyaz eşya, çeşitli ev eşyaları, gıda, çocuklarımıza bot ve mont, bayramlık kıyafet, defter, kitap, okul araç gereçleri, zor durumdaki ailelerimize market alışverişi kartları gibi çeşitli yardımlarla destek olduk. Bu yardımlarla beraber Konak’ta ihtiyaç sahibi toplam 9 bin 500 aileye ulaştık” şeklinde konuştu.

İŞSİZLİK REKOR SEVİYEDE

Türkiye’de Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun açıkladığı rakamlara göre dört kişilik bir aile için açlık sınırının 3 bin 468TL, yoksulluk sınırının ise 11 bin 925TL olduğuna dikkat çeken Yurtseri, “Asgari ücretin 2825 lira olduğu ülkemizde, bu ekonomik kriz şartlarında milyonlarca insanımızın yardımlara ihtiyaç duyması, en temel yaşamsal ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanması elbette ki şaşırılacak bir durum değildir” ifadelerinin ardından işin acı olan tarafının ise 19 yıldır iktidarda bulunan şahsım hükümetinin bu duruma çözüm üretemeyecek oluşunu bildiklerini söyledi.

‘MANİPÜLE EDİYOR’

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise, “Partisinin grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoksulluğa dikkat çeken muhalefeti hedef aldı, bir haftada ikinci kez ‘nankörlükle’ suçladı” ifadelerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Neymiş, millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin! Nankörlük parayla değil!”  ifadelerini hatırlatmasının ardından rakamlar ve tarihlerden bahsetti.

Gruşçu, “Halktan uzak, toplumu tanımayan, kanayan yaralara merhem olmayan bir yönetim yarattınız. 18 yıldır kesintisiz olarak vatandaşın cebinden topladığınız paralarla kendinize saraylar, köşkler, yazlıklar inşa ettiniz. Asgari ücretle çalışan vatandaşımın bir aylık alın terini sarayda bir dakikada yiyenlerden hesap sordunuz mu?” ifadelerinin kullandı

Eline ‘iş ve aş’ yazarak güpegündüz sokakta intihar eden Samsunlu vatandaşı, yandaş firmaların milyonluk borçlarını silerken Kübra bebeğin açlıktan yaşamını yitirdiğini, Somali’nin IMF borcu ödenirken, Tunus’a 40 milyar TL hibe ederken atanamayan genç öğretmen Mikail Cengiz çalıştığı inşaattan düşerek yaşamını yitirdiğini, meydanlarda işsizlerin kendilerini yaktığını hatırlatan Gruşçu, “Bunca insanımızın vebalini taşıdığınızı düşünüyor musunuz, yoksa vicdanınız hala rahat mı?” şeklinde konuştu.

AYDINLIK YARINLAR YAKINDIR

Çağrı Gruşçu, “Bizler hakkını alamayan emeklimiz için, gece gündüz çalışan çiftçimiz için, kışın soğukta yazın sıcakta ekmek parası kazanacağım diye mücadele eden esnafımız için, emeği gasp edilen sağlık çalışanlarımız için soruyoruz. Geride bıraktığımız 18 yıl içinde yoksullaşan 30 milyon insanımız, açlığa mahkûm edilen 17 milyon yurttaşımız için soruyoruz. Sormaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

AKP’ye ve MHP’ye oy veren yurttaşlara seslenen Gruşçu, “Vicdan ve inanç sahibi insanlar olarak saraydan kibirle 'nankörlük etmeyin' diyen bir iktidarı değiştirme zamanı gelmedi mi? Biliyoruz, gidişattan siz de memnun değilsiniz. Bu iktidar size de güven vermiyor. Gelin, tefeciler için çalışan bu iktidara gereken cevabı sandıkta hep birlikte verelim.” dedi.

Konuşmasını sonlandırmadan önce Gruşçu, “Türkiye çok güçlü bir devlettir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak güçlü devletimizin kaynaklarını 83 milyon insanımıza adaletle dağıtmaya söz veriyoruz. Türkiye’yi dışa bağımlı bir ülke konumuna getiren, üretmek yerine ekonomik değerlerini haraç mezat satan bu iktidarın bütün sattıklarını, milli değerlerimizi ve geleceğimizi birer birer geri alacağız. Söz veriyoruz. Biz tefeciler için değil halk için çalışacağız. Söz veriyoruz. Devletimize, milletimize, bayrağımıza zarar veren, yerli ve milli olmayan bu iktidarı tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. Söz veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadroları bunu yapmaya muktedirdir, yeterlidir. Aydınlık yarınlar yakındır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi